Social Icons

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ- ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

Για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια, γλυκά, σάλτσες, μαρμελάδες και να τα διατηρήσετε, είναι απαραίτητο να αποστειρώσετε τα βάζα ή τα μπουκάλια που θα επιλέξετε.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ
 
Διαλέγουμε βάζα όπου το καπάκι τους σφραγίζει αεροστεγώς. Πλένουμε καλά τα βάζα με νερό και σαπούνι και τα καπάκια τους.

Τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί χωρίς να ακουμπάει το ένα βάζο το άλλο, όπου μέσα έχουμε στρώσει μια πετσέτα.
 
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 110ο και τοποθετούμε το ταψί. Όταν είναι έτοιμα δε θα υπάρχει στο γυαλί ίχνος υγρασίας. Περίπου στα 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας, αφαιρούμε από το φούρνο, προσέχοντας να μην καούμε.
 
Τοποθετούμε το ζεστό προϊόν στα ζεστά βάζα, γεμίζοντας το κάθε βάζο μέχρι επάνω, ώστε να μην μείνει κενό αέρος. Σφραγίζουμε με τα καπάκια και τοποθετούμε ανάποδα για 24 ώρες.
 
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε το προϊόν μας για μήνες, σε δροσερό και σκιερό μέρος. Βάζο που θα ανοίξουμε το διατηρούμε στο ψυγείο.
 
Σημαντικό: Στα ζεστά βάζα τοποθετούμε ζεστό προϊόν, ποτέ κρύο στο ζεστό γιατί υπάρχει περίπτωση ραγίσματος ή έκρηξης του γυαλιού.
 
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ
 
Πλένουμε καλά τα μπουκάλια με νερό και σαπούνι και τα καπάκια τους. Μπορούμε να τα πλύνουμε και στο πλυντήριο πιάτων.
 
Τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα αφαιρούμε, στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώνουν.
 
Όταν έχουν στεγνώσει τελείως δε θα υπάρχει στο γυαλί ίχνος υγρασίας. Γεμίζουμε με το προϊόν και κλείνουμε με το καπάκι.