Social Icons

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ

Η μοναξιά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του καθενός. Δεν την αποδέχονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένοι την αποφεύγουν, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που την αποζητούν. Πώς λειτουργούμε αστρολογικά; Ας δούμε ποιο είναι το χαρακτηριστικό του κάθε ζωδίου και πως ενεργεί…
 
Κριός: Σα ζώδιο αναζητάει την ελευθερία του, ακόμα και όταν βρίσκεται σε σχέση. Δεν αντέχει την καταπίεση και όταν τη δέχεται, μπορεί και να εξαφανιστεί. Δεν αισθάνεται τη μοναξιά σαν κάτι άσχημο, για αυτό μπορεί να μείνει μόνος και για μεγάλες χρονικές περιόδους.
 
Ταύρος: Δεν ανήκει σε αυτούς που αντέχουν τη μοναξιά. Θέλει και ψάχνει διακαώς το ταίρι του, γιατί μόνο έτσι νιώθει ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος. Μέσα από τις σχέσεις νιώθει ασφάλεια και αν αποφασίσει να απέχει σημαίνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και έχει βγει στην επιφάνεια η καχυποψία του.
 
Δίδυμος: Του αρέσει να κάνει και να περνάει το δικό του, οπότε δεν έχει πρόβλημα να μείνει εκτός σχέσης. Είναι τόσο κοινωνικός που δεν πρόκειται να νιώσει μοναξιά, καθώς η κοινωνική του ζωή είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Εάν τον δείτε να αποζητάει τη μοναξιά σημαίνει ότι θέλει να τα βρει με τον εαυτό του.
 
Καρκίνος: Σα ζώδιο δε θέλει να μένει μόνο του και η μοναξιά τον θλίβει, αλλά κάποιες φορές την αποζητάει. Αυτό συμβαίνει όταν έχει πληγωθεί και θέλει να κάνει τον απολογισμό του πριν προχωρήσει παρακάτω τη ζωή του. Μόλις τα βάλει όλα σε σειρά θα κάνει μια νέα αρχή.
 
Λέων: Η μοναξιά δεν ταιριάζει με τίποτα στα λιοντάρια, καθώς θέλει πάντα να νιώθει συναισθηματικά ασφαλής και να εισπράττει θαυμασμό από το ταίρι του. Αν δεν μπορεί να έχει μια σοβαρή και μόνιμη σχέση, θα μπει σε ερωτικά παιχνίδια χωρίς δεσμεύσεις και φλερτ, που θα τον κρατήσουν μακριά από περιόδους μοναξιάς.
 
Παρθένος: Εάν η μοναξιά ήταν άνθρωπος θα ήταν η καλύτερή του φίλη. Σα ζώδιο τα πάει τόσο καλά με τον εαυτό του, οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα αν θα πρέπει να μείνει μόνο. Έτσι κι αλλιώς τα ερωτικά του τα βάζει σε δεύτερη μοίρα και προτιμάει να ασχολείται με άλλους τομείς της ζωής του που θα τον βοηθήσουν να διαπρέψει.
 
 
Ζυγός: Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μακριά του τη μοναξιά. Είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί ακόμα και σε μία σχέση που δεν τον καλύπτει απόλυτα αν δεν καταφέρει να βρει εκείνο το άτομο που θα τον καλύπτει απόλυτα συναισθηματικά. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως και πάλι δε θα νιώθει μοναξιά, αλλά θα περιορίζει τις ανασφάλειές του.
 
Σκορπιός: Εάν ο Σκορπιός αποφασίσει να είναι μόνος του θα είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος γιατί το επιλέγει, οπότε δεν πρόκειται να ενοχληθεί κιόλας. Με την ίδια ευκολία που αποφασίζει να αφοσιωθεί σε μία σχέση, αν οι προδιαγραφές που ζητάει δεν υπάρχουν μπορεί να κλείσει την πόρτα και να απολαύσει τη μοναξιά του.
 
Τοξότης: Σα ζώδιο έχει μπερδεμένα στο μυαλό του τη μοναξιά με τη μοναχικότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ή δύσκολα να κάνει σχέση ή εύκολα να εγκαταλείπει. Συμπληρώνει τα κενά της συναισθηματικής μοναξιάς του με φίλους, παρέες και εφήμερους έρωτες. Εάν υπάρξει το άτομο που δε θα του στερεί την ελευθερία του, τότε ίσως δει τα πράγματα διαφορετικά.
 
Αιγόκερως: Ο Αιγόκερος είναι εκείνος που θα περάσει απολύτως συνειδητά σε περιόδους μοναξιάς, όταν νιώσει απογοητευμένος ή πληγωμένος. Θα καθίσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω του, να βάλει σε τάξη τη ζωή του και κυρίως την επαγγελματική του πορεία και μετά θα μπει ξανά σε σχέση.
 
Υδροχόος: Ανάλογα τα κέφια του θα κρίνει αν θα μείνει παρέα με τη μοναξιά του ή αν θα τη βαρεθεί και θα αρχίσει τα ερωτικά παιχνίδια. Δεν τον τρομάζει να μείνει μόνος, γιατί περνάει πολύ καλά και με τον εαυτό του και το επιλέγει χωρίς να δυσκολευτεί. Όμως, η μοναχικότητα δεν κρατάει για πολύ, αφού θέλει να τον θαυμάζουν και να τον ερωτεύονται.
 
Ιχθείς: Σαν ευαίσθητο ζώδιο που είναι και άκρως συναισθηματικό, είναι επόμενο ότι δεν του αρέσει να βιώνει μοναχικές καταστάσεις. Μέσα από τις σχέσεις νιώθει ασφάλεια και πιο ολοκληρωμένος. Αποφεύγει τη μοναξιά και αν θα πρέπει να την υποστεί λόγω μιας σχέσης που τελείωσε, θα τη βιώσει με παράπονα και κλαψουρίζοντας, μέχρι να την αντικαταστήσει με μια νέα.