Social Icons

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το σώμα μας χρειάζεται τροφή αλλά και εκγύμναση καθώς η καθημερινότητα απορροφάει την ενέργειά μας και πολλές φορές μας αναγκάζει να αμελούμε τον εαυτό μας. Καθώς βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές, μπορούμε να δούμε τη γυμναστική σαν μία διέξοδο η οποία ταυτόχρονα θα μας ωφελήσει.
 
Σίγουρα δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε το ίδιο είδος γυμναστικής. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και έχει μεγαλώσει σε διαφορετικό περιβάλλον. Άρα εκ των πραγμάτων έχει διαμορφώσει το δικό του χαρακτήρα και έχει τις δικές του προτιμήσεις στο τι του αρέσει. Όμως, υπάρχει και ο αστρολογικός παράγοντας που δίνει ώθηση προς κάποιες κατευθύνσεις, καθώς κάθε ζώδιο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του υποδεικνύουν τι του ταιριάζει καλύτερα.
 
Γνωρίζοντας ότι η φυσική κατάσταση βοηθάει να είμαστε υγιείς, μπορούμε σύμφωνα με το ζώδιό μας, να επιλέξουμε τη γυμναστική ή το άθλημα που μας αντιπροσωπεύει πιο πολύ, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφα και κυρίως περνάμε ευχάριστα, ενώ γνωρίζοντας τα ευπαθή μέρη του σώματός μας μπορούμε να αποφύγουμε κάτι που θα μας καταπονήσει.
 
Ας δούμε πιο αναλυτικά τι ταιριάζει σε κάθε ζώδιο…
 
Κριός: Γνωρίζοντας ότι είστε αρκετά αγχώδεις και στρεσάρεστε έντονα, προτιμήστε εξωτερικούς χώρους για να γυμναστείτε επιλέγοντας ποδήλατο, τένις, ποδόσφαιρο. Μπορείτε επίσης, να ασχοληθείτε με ελαφριά βάρη που δε θα καταπονούν τους μυς σας, αλλά γενικώς θα πρέπει να αποφύγετε αθλήματα ανταγωνισμού καθώς τα ευαίσθητα σημεία σας είναι το κεφάλι και ότι σας φέρνει μεγάλη ένταση μπορεί να δημιουργήσει πονοκεφάλους ή αρτηριακή πίεση.
 
Ταύρος: Τι να πούμε για εσάς που αγαπάτε το καλό φαγητό και τις ανέσεις, ενώ τη γυμναστική τη βλέπετε σαν καταναγκαστικό έργο. Όμως, επειδή όσο μεγαλώνετε θα έχετε την τάση να πάρετε κιλά και καθώς το ευαίσθητο σημείο σας είναι λαιμός και θυρεοειδής αδένας, προνοήστε και ξεκινήστε κάτι ανάλαφρο. Μια καλή πρόταση είναι ο χορός, το ποδήλατο, το σκι, το τζόκινγκ, όπου μπορείτε να τα κάνετε παρέα με φίλους για να περνάτε ευχάριστα.
 
Δίδυμοι: Έχοντας έντονη καθημερινότητα και απασχολούμενοι με πολλά πράγματα, έχετε γεμάτες μέρες και δεν περισσεύει εύκολα χρόνος για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Ένας καλός τρόπος για να προσαρμόσετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας και να μη βαρεθείτε καθώς δεν μπορείτε τη ρουτίνα είναι να στραφείτε σε ομαδικά σπορ ήπιων τόνων που δε θα επηρεάζουν το αναπνευστικό σας σύστημα, καθώς οι ευαισθησίες σας εμφανίζονται εκτός από το νευρικό σας σύστημα στους πνεύμονες.
 
Καρκίνος: Δε θα πείτε όχι στο να ακολουθήσετε ένα σπορ είτε για χόμπι, είτε για επαγγελματισμό. Μπορείτε να ακολουθήσετε άνετα πρόγραμμα γυμναστηρίου, ενώ σας ταιριάζουν απόλυτα τα ομαδικά αθλήματα και ότι σχετίζεται με τη θάλασσα. Ευαισθησίες έχετε σε στομάχι και πεπτικό σύστημα, οπότε φροντίστε για σωστή διατροφή.
 
Λέων: Όταν ακούτε γυμναστική σκέφτεστε πώς να κυριαρχήσετε σκεφτόμενοι τα πιο σκληρά και δύσκολα αθλήματα. Δεν είναι κακό να γυμνάζεστε, αλλά δεδομένου ότι οι ευαισθησίες σας εμφανίζονται σε καρδιά και σπονδυλική στήλη δε θα πρέπει να το παρακάνετε. Προτιμήστε περπάτημα, τζόκινγκ, χορό, πιλάτες, που θα ενισχύσουν σημαντικά τη φυσική σας κατάσταση.
 
Παρθένος: Θέλετε να είστε γυμνασμένοι αλλά ταυτόχρονα και περιποιημένοι. Οπότε σίγουρα σας ταιριάζουν αθλήματα εξωτερικού χώρου που δε θα σας περιορίσουν σε χώρους που θεωρείται δύσοσμους, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδηλασία. Ευαίσθητο είναι το νευρικό και το πεπτικό σας σύστημα.
 
Ζυγός: Αποφύγετε οτιδήποτε θα καταπονήσει τη σπονδυλική σας στάση, καθώς οι ευαισθησίες σας περιορίζονται στην οσφυϊκή περιοχή, στους μηρούς και τα νεφρά. Ασχοληθείτε με την αεροβική γυμναστική, και γενικά με ότι είναι οργανωμένο και ηρεμεί το μυαλό σας
το τένις.
 
Σκορπιός: Είστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και αποζητάτε την έντονη δραστηριότητα. Θα σας αρέσουν ιδιαίτερα οι πολεμικές τέχνες, ο στίβος και η πυγμαχία, αλλά θα πρέπει να μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας σε αυτά τα αθλήματα, καθώς είστε επιρρεπείς στη ρήξη συνδέσμων και γενικά στο αναπαραγωγικό σας σύστημα.
 
Τοξότης: Αποφύγετε ακραία αθλήματα γιατί είστε επιρρεπείς στα ατυχήματα. Προτιμήστε ήπια γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους όπως η ποδηλασία ή ότι δεν επιβαρύνει την πλάτη σας αλλά σας δίνει ευελιξία. Δυναμώστε τα πόδια σας, καθώς έχετε ευαισθησία στο ισχιακό νεύρο και στους μηρούς.
 
Αιγόκερως: Μην μπείτε στη διαδικασία να πάτε σε γυμναστήριο, γιατί η μόνη φορά που θα σας δουν θα είναι στην εγγραφή σας. Προσέχοντας τις αρθρώσεις σας και ειδικά τα γόνατα, θα σας ενθουσιάσει το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και η πεζοπορία αφού μεγάλες αποστάσεις θα μειώνουν το άγχος που κουβαλάτε.
 
Υδροχόος: Είστε έτοιμοι για τα  πιο δύσκολα γιατί κάτι ήσυχο και απλό θεωρείται ότι δε σας ταιριάζει. Θέλετε ένταση και μπορείτε να τη βρείτε στο χορό, στην κολύμβηση και στα extreme σπορ. Τολμήστε τα αφού σας εξιτάρουν, φροντίζοντας όμως να προστατεύεται τους μηρούς, τους αστραγάλους και το κυκλοφορικό σας σύστημα που είναι ευάλωτα.
 
Ιχθείς: Η συνεσταλμένη φύση σας δεν αποζητάει κάτι ακραίο. Μπορείτε να ακολουθήσετε θαλάσσια σπορ καθώς το νερό είναι το φυσικό σας περιβάλλον, ενώ ο χορός ή η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην ενδυνάμωση των κάτω άκρων σας που δείχνουν πιο ευάλωτα.