Social Icons

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον, γι’ αυτό συμπεριφέρεται και αισθάνεται διαφορετικά απέναντι στις ευθύνες που πρέπει να πάρει απέναντι στους άλλους δημιουργώντας οικογένεια. Πρωταρχικό ρόλο σίγουρα παίζει ο τρόπος που έχει μεγαλώσει ο καθένας, τις αξίες που έχει πάρει από το σπίτι του και τα μαθήματα που του έγιναν διδάγματα. Όμως, ένα δευτερεύοντα ρόλο παίζει και το ζώδιο που ανήκει κάποιος αστρολογικά, καθώς του δίνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Ας δούμε ποια είναι αυτά…

Κριός: Ο οικογενειακός χώρος σημαίνει πολλά για τους Κριούς. Αποζητούν ένα σπίτι ευρύχωρο με νεανικό στυλ, γεμάτο αγάπη και στοργή με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Λατρεύουν τα παιδιά, αλλά είναι αυταρχικοί απέναντί τους αφού δε δέχονται σα σωστό κάτι άλλο από τη δική τους άποψη. Οι Κριαρίνες έχουν καλό γούστο και είναι άψογες οικοδέσποινες.
 
Ταύρος: Είναι γνωστό ότι λατρεύει τη σπιτική ζωή και αγαπάει την ησυχία, την καθαριότητα και την τακτοποίηση. Θέλει να περιτριγυρίζεται από τα άτομα της οικογένειάς του, αλλά είναι αυστηροί ειδικά με τα παιδιά τους που θέλουν να έχουν καλή ανατροφή. Η Ταυρίνα έχει εξαιρετικό γούστο διακόσμησης.
 
Δίδυμοι: Παρόλο που προσαρμόζονται εύκολα έχοντας κάνει το σπίτι τους ναό της τεχνολογίας, το αέρινο του χαρακτήρα τους, τους ωθεί να έχουν και εναλλακτικό μέρος. Όποιο και αν είναι το φύλο τους, καταπιάνονται με επισκευές και είναι ικανοί να αλλάζουν τη θέση των επίπλων κάθε βδομάδα, γεγονός που εκνευρίζει όσους μένουν μαζί τους. Λατρεύουν την οικογένεια, παρόλο που οι άλλοι δεν τους θεωρούν ικανούς.
 
Καρκίνος: Είναι γεννημένοι για να κάνουν οικογένεια, αφού μέσα από αυτήν νιώθουν ασφάλεια και σεβασμό. Κρατούν τις παραδόσεις και δένονται με πράγματα σε σημείο που δεν πετούν τίποτα. Σαν γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μη στερηθούν κάτι και θεωρούν καθήκον τους να στηρίζουν και να συμβουλεύουν τα παιδιά τους.
 
Λέων: Το σπίτι τους είναι αποκλειστικά για να ηρεμούν και να ξεκουράζονται. Τους αρέσει να καλούν κόσμο για να κάνουν επίδειξη του χώρου τους. Αγαπούν την οικογένεια και περισσότερο όλων τα παιδιά τους, σε σημείο που γίνονται καταπιεστικοί. Δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να κακολογήσει την οικογένειά του, ακόμα και αν είναι λάθος.
 
Παρθένος: Το ήρεμο οικογενειακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για τους Παρθένους, καθώς είναι κλασικοί σπιτόγατοι. Λατρεύουν να περνούν ώρες με τα άτομα της οικογένειάς τους και να ζουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι. Απαιτούν σεβασμό και τα παιδιά τους θέλουν να είναι επιμελείς. Η γυναίκα Παρθένος είναι άψογη νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα.
 
Σκορπιός: Παρόλο που δεν αισθάνεται δέσιμο με την οικογένεια, προτίθεται να θυσιάσει την ελευθερία του για  να φτιάξει τη δική του. Ζητάει την υποστήριξη των δικών του, αλλά δεν ανέχεται τις κακές συμπεριφορές ούτε από τα παιδιά του. Είναι αυστηροί, αλλά έχουν και ευαισθησίες κρυμμένες που τις εκδηλώνουν με στοργή και τρυφερότητα.
 
Τοξότης: Τους αρέσουν τα απλά πράγματα και δε θέλουν στο χώρο τους πολυτέλειες και φανφάρες. Ζητούν μόνο να έχουν χώρο να κινηθούν. Αγαπούν την οικογενειακή ζωή και αφοσιώνονται σε αυτήν όταν την αποκτήσουν. Θέλουν πάντα φίλους στο σπίτι τους για να νιώθουν ανεξαρτησία, αλλά το να αποκτήσουν παιδιά το θεωρούν ευτυχία.
 
Αιγόκερως: Για να κάνει οικογένεια θέλει να του παρέχει ασφάλεια, γι’ αυτό πολλές φορές ο γάμος του γίνεται υπολογιστικά για να πετύχει υλικούς στόχους. Θέλουν να είναι σημαντικοί, οπότε δεν επιθυμούν μεγάλες οικογένειες για να μην τους κλέβουν τη δόξα. Παρόλα αυτά αν αποκτήσει παιδιά θα κάνει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένα. Το σπίτι τους θα είναι καλόγουστο και ήσυχο.
 
Υδροχόος: Θέλει το σπίτι του να είναι περιποιημένο και όμορφο, γιατί είναι λάτρης της φιλοξενίας. Όποιος δεν τον προκαλεί και σέβεται την ιδιωτικότητά του έχει κάρτα ελευθέρας. Του αρέσει η οικογένεια, αλλά χωρίς να καταπιέζεται γιατί δε θέλει να νιώθει σκλαβωμένος. Θέλει τρυφερότητα μαζί με ανεξαρτησία. Λατρεύει τα παιδιά του και τους συμπεριφέρεται σα να είναι συνομήλικοι, οπότε δε δέχεται παιδιαρίσματα.
 
Ιχθείς: Τόσο το σπίτι όσο και η οικογένεια είναι πολύ σημαντικά για τα ψαράκια, αφού μόνο έτσι νιώθουν σταθερότητα. Λατρεύουν τη ζεστή ατμόσφαιρα και την άνεση που μπορούν να έχουν στο χώρο τους. Είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και πολύ ρομαντικοί. Θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποκτήσουν οικογενειακή ζωή και ένα ευτυχισμένο σπίτι. Με τα παιδιά τους τα πάνε αρκετά καλά, γιατί ξέρουν να τα ακούνε και να δίνουν βαρύτητα στα συναισθήματά τους.