Social Icons

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η υγεία με τη διατροφή μας σχετίζονται άμεσα, καθώς αυτό που επιλέγουμε να βάλουμε μέσα στο σώμα μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία μας. Μερικές τροφές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές, ενώ άλλες όχι. Έχοντας αρκετές ποικιλίες φαγητών για να διαλέξετε, ίσως να σας είναι λίγο δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο φαγητό για εσάς. Ας δούμε με βάση την αστρολογία πως μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας.
 
Κριός: Σαν άνθρωποι έχετε γενικά καλή υγεία και ισχυρή ανοσία σε ασθένειες. Ωστόσο, είναι πιθανό να υποφέρετε από καούρα, καθώς γίνεστε άπληστοι στο να τρώτε πικάντικα και αλμυρά φαγητά ή στο να περιορίσετε το αλκοόλ. Μια υγιεινή διατροφή που θα αποτελείται από αρκετές δροσιστικές τροφές όπως αγγούρι, σπανάκι, φασόλια ή μπανάνες είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς. 
 
Ταύρος: Είστε λιγότερο ευαίσθητοι στους πόνους και τα σύνηθες προβλήματά σας  είναι ο θυρεοειδής και η δυσκοιλιότητα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε περισσότερους υδατάνθρακες. Ίσως τα φαστφούντ να είναι η εύκολη λύση, αλλά πρέπει να περιορίσετε τις επισκέψεις σας εκεί στο ελάχιστο. Την επόμενη φορά που πεινάτε, πώς να σνακ στο σέλινο. Τρόφιμα όπως λαχανικά και η μείωση του αλατιού θα βοηθήσουν αισθητά.
 
Δίδυμοι: Η αδυναμία ψυχικής συγκρότησης και το άγχος, σας προκαλούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες. Οι καφέδες και τα ζυμαρικά τείνουν να μεγαλώσουν αυτά τα προβλήματα, ενώ τροφές όπως φασολάκια, σπανάκι, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ψημένα ψάρια, οστρακοειδή και το άγριο ρύζι μπορούν να είναι χρήσιμα. Φρούτα όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, σταφίδες, μήλα και αμύγδαλα μπορούν να γίνουν υποκατάστατο του καφέ και θα εκτιμηθούν περισσότερο από τους πνεύμονες. 
 
Καρκίνος: Σε νεαρή ηλικία δεν ασχολείστε τόσο με την υγεία σας, αλλά μεγαλώνοντας το βλέπετε πιο σοβαρά. Αυτό που κυρίως σας απασχολεί είναι το πεπτικό σύστημα, οπότε λιπαρά τρόφιμα, αλάτι και ζάχαρη είναι τροφές που μπορούν να σας βλάψουν. Μπορεί να απολαμβάνετε τα τηγανητά φαγητά, αλλά δεν πρέπει να είναι τα τρώτε συχνά. Προσπαθήστε να βρείτε χαρά τρώγοντας φρούτα, λαχανικά στον ατμό, γιαούρτι και φυσικά σάκχαρα. 
 
Λέων: Σα ζώδια έχετε καλή υγεία και δεν αρρωσταίνετε όσο άλλοι και αν συμβεί αναρρώνετε γρήγορα. Είστε από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να απολαύσουν όποιο φαγητό θέλουν, εφόσον δεν αγγίζετε την υπερβολή. Ωστόσο, επειδή τα πικάντικα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι δύσκολο να τα  αφομοιώσετε, προσπαθήστε να τα περιορίσετε. Συνήθως καίτε πολλούς υδατάνθρακες, οπότε τρόφιμα που σας  παρέχουν πολλή πρωτεΐνη είναι απαραίτητα στη διατροφή σας.
 
Παρθένος: Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα έντερα και το νευρικό σύστημα μπορούν να σας ενοχλήσουν σύμφωνα με το ζώδιό σας. Γαλακτοκομικά προϊόντα, λιπαρά ή σοκολάτες, πρέπει να τα απολαμβάνετε σε χαμηλή ποσότητα. Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό ωμέγα 3. Αβοκάντο, αυγά, ψάρια και θαλασσινά είναι πολύ καλά στην παροχή αυτών των θρεπτικών συστατικών. Άλλα τρόφιμα όπως βρώμη, φρουτοσαλάτες, χυμοί φρούτων, μπανάνες, σούπες, τσάι και αμύγδαλα είναι ιδανικά, για να έχετε μακροζωία και να  παραμείνετε υγιείς.
 
Ζυγός: Διαθέτετε μια υγιή φυσική δομή, αλλά είστε ευαίσθητοι σε ασθένειες που σχετίζονται με τα νεφρά. Ανθρακούχα ποτά, αλκοόλ και ζάχαρη, πρέπει να αποφεύγονται, όπως και το αλκοόλ. Το κουνουπίδι, το λαβράκι, τα κόκκινα σταφύλια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λάχανο και οι πιπεριές είναι τρόφιμα που υποστηρίζουν τα νεφρά ώστε να λειτουργούν καλύτερα. Αν σας αρέσει το κοτόπουλο, αφαιρέστε την πέτσα. Ένα ελαφρύτερο φαγητό χωνεύεται πιο εύκολα.
 
Σκορπιός: Αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το αλκοόλ δεν ταιριάζει καλά με το σώμα σας, οπότε θα πρέπει να το αποφεύγετε όπως και ζυμαρικά ή λιπαρές τροφές. Το νερό πρέπει να είναι η επιλογή σας για να ξεδιψάσετε. Σπαράγγια, αγγούρι, μπανάνες, αμύγδαλα, πράσα, ντομάτες και οι πράσινες σαλάτες είναι ιδανικά για την υγεία σας.
 
Τοξότης: Εύκολα μπορείτε να πέσετε στη συνήθεια της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρετε εύκολα βάρος και να οδηγηθείτε σε πολλαπλά προβλήματα υγείας. Μείνετε μακριά από σοκολάτες, σάλτσες και ζάχαρη. Προτιμήστε τροφές που περιέχουν υψηλές πρωτεΐνες όπως τεύτλα, ντομάτες, δαμάσκηνα, κοτόπουλο και ψάρια. Τροφές ολικής αλέσεως, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, φράουλες και λαχανικά είναι επίσης καλές επιλογές.
 
 
 
 
Αιγόκερος: Χρειάζεστε υποστήριξη για τα οστά και τα δόντια σας, καθώς αυτά είναι τα αδύναμα σημεία σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, σοκολάτες και όσπρια. Η απομάκρυνσή σας από αυτά θα σας οδηγήσει σε πολύ καλύτερη υγεία. Τροφές εμπλουτισμένες με ασβέστιο όπως γάλα, γιαούρτι, τυρί, σαρδέλες και σύκα είναι ότι καλύτερο. Το ρύζι, οι χυμοί φρούτων, οι φρουτοσαλάτες, το λάχανο, το καλαμπόκι και οι σούπες είναι τροφές που μπορείτε να απολαύσετε.
 
Υδροχόος: Η κυκλοφορία του αίματος είναι σημαντική για ένα υγιές σώμα και οι Υδροχόοι εκεί έχετε τα περισσότερα προβλήματα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές που ασκούν πίεση στην καρδιά σας, όπως λίπη, αλάτι και ζάχαρη. Διατηρήστε την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα με τροφές όπως αστακό, σπανάκι, καλαμπόκι, αμύγδαλα, καρύδια και αχλάδια. Χυμοί φρούτων, μήλα, πορτοκάλια, σέλινο, καρότα, ντομάτες και μπρόκολο είναι υγιεινές επιλογές.
 
Ιχθείς: Τροφές που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του αίματος, του ήπατος και του εγκεφάλου είναι οι πιο υγιεινές επιλογές για εσάς τους Ιχθείς. Δυσκολεύεστε αρκετά συχνά να περιορίσετε το αλκοόλ, τα λιπαρά, τα ζυμαρικά και τα αλμυρά τρόφιμα καθώς και τον καφέ. Τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνες όπως κρόκοι αυγών, στρείδια, κριθάρι, φασόλια, σπανάκι, μαρούλι, σταφίδες και άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες για να διατηρηθείτε υγιείς. Φρούτα όπως μήλα, σταφύλια, πορτοκάλια, δαμάσκηνα και ροδάκινα είναι επίσης ωφέλιμα.