Social Icons

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ

Η καθημερινότητα μας ωθεί να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλές φορές να αγχωνόμαστε και να χάνουμε τις ισορροπίες μας και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον εαυτό μας. Τι γίνεται μετά; Κάποιοι μπορούν να συγκρατούν τον εαυτό τους, κάποιοι όχι και τότε βγαίνει προς τα έξω, νεύρα, φωνές, θυμός και άλλα συναισθήματα όχι ευχάριστα. 'Oμως τι είναι συνήθως εκείνο που βγάζει κάποιον εκτός εαυτού σύμφωνα με το ζώδιό του, ποιές είναι οι αντιδράσεις μας ανάλογα με το ζώδιο μας και πως μπορεί να χαλαρώσει;
Ας δούμε αναλυτικά…
 
Κριός: Τον ενοχλεί οτιδήποτε δε συμβαδίζει με τους ρυθμούς του που είναι σχετικά γρήγοροι γι’ αυτό μισεί την οκνηρία. Όταν φτάνει στα όριά του η φωνή του γίνεται τόσο δυνατή που σου παίρνει τα αυτιά. Μπορεί κανείς να πει ότι δε μιλάει, αλλά ουρλιάζει. Ο καλύτερος τρόπος για να εκτονώσει τα νεύρα του, είναι η γυμναστική. 
 
Ταύρος: Απεχθάνεται να βγαίνει από τη βολή του και εκνευρίζεται όταν του χαλούν το πρόγραμμα και τις συνήθειές του. Κάνει φιλότιμες προσπάθειες να συγκρατήσει τα νεύρα του, αλλά όταν βγει εκτός ορίων δε θα αφήσει τίποτα όρθιο. Σα λάτρης της προσεγμένης κουζίνας, ένα όμορφο γεύμα θα τον κάνει να ηρεμήσει.

Δίδυμοι: Τι πιο χειρότερο για ένα Δίδυμο να τον βάλεις να κάνει ανιαρά πράγματα που δεν τον ενθουσιάζουν και από πάνω να τον πιέζεις να συνεχίσει. Αλίμονο σε αυτόν που θα τον εκνευρίσει, καθώς δε θα βάλει απλά τις φωνές αλλά  το στόμα του θα πάρει φωτιά και θα κάψει όποιον βρει μπροστά του. Εδώ δεν υπάρχει σωτηρία, γι’ αυτό αφήστε τον να φωνάξει χωρίς να τον προκαλέσετε άλλο και θα ηρεμήσει.
 
Καρκίνος: Το σπίτι του είναι ο ναός του και όποιος τολμήσει να το πειράξει δε θα γλιτώσει εύκολα αφού θα γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός του. Θυμώνει τόσο που παρόλο που δε θα φωνάξει, ο άτυχος που θα τον ενοχλήσει θα αισθανθεί την οργή του. Αφήστε τον να ασχοληθεί με δουλειές του σπιτιού ή αλλαγές και θα ηρεμήσει.

Λέων: Τι χειρότερο για ένα Λέοντα να προσπαθήσει κάποιος να υπερισχύσει και να εκμηδενίσει τη δύναμή του. Όταν θυμώνει και νευριάζει δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή που θα σας βρίσει με το γάντι για να μη χάσει το γόητρό του ή που θα σας παρατήσει και θα πάει για ύπνο. Για να ηρεμήσει σίγουρα του χρειάζεται να βγει και να ασχοληθεί με κάτι που τον ευχαριστεί.

Παρθένος: Αν θέλεις να σε μισήσει ή να δεις τον κακό του εαυτό, απλά κάνε κουτσομπολιό και κριτική για όλα. Νευριάζει με κουβέντες ανούσιες, αλλά δεν είναι από εκείνους που θα ουρλιάξουν ή θα χτυπηθούν, αν ο άλλος δεν το καταλαβαίνει. Θα ηρεμήσει κάνοντας δουλειές ή επισκευές του σπιτιού του.

Ζυγός: Σαν ζώδιο του αρέσει να παρακολουθεί και να βάζει φυτίλια για καυγάδες, αλλά όχι να συμμετέχει. Θα το κάνει μόνο αν τολμήσεις να αφήσεις υπονοούμενα για το μυαλό του, καθώς θεωρεί ότι είναι ο πιο έξυπνος όλων. Από το θυμό του θα εκνευρίσει το συνομιλητή του και μετά θα αποχωρήσει για να πάει να διασκεδάσει.

Σκορπιός: Αν νευριάσεις έναν Σκορπιό μην κάνεις ποτέ το λάθος να τον ρωτήσεις τι έπαθε και κυρίως μην τολμήσεις να του πεις ψέματα. Ο θυμός και η οργή θα διαγραφεί στο πρόσωπό του χωρίς να χρειαστεί να πει κουβέντα. Και είναι το μόνο σίγουρο ότι δε θέλεις να σου απαντήσει γιατί θα νιώθεις τις λέξεις του σα μαχαίρια. Αν λοιπόν δεν είναι ο σύντροφός σου για να τον ηρεμήσεις με σεξ, απλά μην τα βάλεις μαζί του.
 
Τοξότης: Αυτό που μπορεί να τον φέρει στα όριά του είναι η πίεση. Όταν αισθανθεί ότι τον ζορίζουν και του στερούν την ελευθερία του, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Από το στόμα του θα ακουστούν βαριές λέξεις, ακόμα και ακραίες βρισιές. Ο διάλογος δε συγκαταλέγεται στα αγαπημένα του, οπότε αν σηκωθεί να φύγει, μην το σταματήσετε.

Αιγόκερως: Δύο πράγματα μπορούν να εκνευρίσουν τον Αιγόκερω. Η σπατάλη των χρημάτων τους και όσοι κολλούν επάνω τους σαν τσιμπούρια. Θυμώνουν τόσο πολύ που κανένας λογικός άνθρωπος δε θα ήθελε να είναι κοντά όταν θα ξεχειλίσει η οργή του. Μια βόλτα ή η ενασχόληση με τα χρήματά του μπορούν να τον ηρεμήσουν.
 
Υδροχόος: Συνήθως δεν προκαλεί αλλά ηρεμεί τα πνεύματα. Εκνευρίζεται μόνο με όσους δε δίνουν σημασία σε αυτά που εκείνος θεωρεί σημαντικά, ακόμα και αν για την πλειοψηφία είναι ανούσια. Ηρεμεί αν δεν τον προκαλέσετε και τον πάρετε με το καλό ή ακούγοντας μουσική.

Ιχθείς: Αυτό που τους θυμώνει είναι να τους κατηγορήσουν και να μην τους καταλαβαίνουν. Δε θα ξεσπάσουν πάνω σε άλλους, αλλά θα τα βάλουν πολύ σκληρά με τον εαυτό τους. Είναι δύσκολοι σαν άνθρωποι αλλά αν τους δείξετε κατανόηση, ηρεμούν αμέσως και ξεχνούν τα πάντα.