Social Icons

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΓΧΟΥΣ

Ζούμε σε εποχές που το άγχος κυριαρχεί στη ζωή μας και σίγουρα είναι δύσκολο να το αποβάλλουμε, αλλά σε αρκετούς είναι ακόμα πιο δύσκολο να το μετριάσουν, με αποτέλεσμα να αγχώνονται ακόμα περισσότερο. 

Πως μπορείτε να καταλάβετε αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία…

1.     Τρώτε τα νύχια σας χωρίς αιτία, σας πιάνει κρύος ιδρώτας χωρίς να υπάρχουν  παθολογικά αίτια ή σας πιάνει τρέμουλο.
2.     Ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε και ενώ νυστάζετε δε σας πιάνει ύπνος γιατί το μυαλό σας είναι σε εγρήγορση και σκέφτεστε χιλιάδες πράγματα σημαντικά ή ασήμαντα.
3.     Αναρωτιέστε για απλά πράγματα και σας πιάνει πανικός με σκέψεις όπως… έκλεισα το φούρνο ή το θερμοσίφωνα, κλείδωσα την πόρτα, κ.α... σκέψεις που σας κάνουν να γυρίζετε πίσω αν έχετε φύγει από το σπίτι ή να διπλοτσεκάρετε τα πάντα.
4.     Νιώθετε ανασφάλεια για τον εαυτό σας και πολλές φορές θεωρείτε ότι οι άλλοι σα κοροϊδεύουν για το πώς είστε, πως ντύνεστε, αν τους καταλαβαίνετε. Βλέπετε τα πάντα ως απειλή και δεν κάνετε σχεδόν ποτέ θετικές σκέψεις. Θεωρείτε ότι ποτέ δε θα είστε αρκετά καλοί στις υποχρεώσεις σας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και αρνείστε να πιστέψετε στις δυνάμεις σας.
5.     Δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις και κάτι απλό το βλέπετε βουνό. Βρίσκεστε συνεχώς σε δίλημμα ακόμα και αν δε χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές.
6.     Αγχώνεστε στην προσπάθεια να μην αγχωθείτε. Όσο τρελό και αν ακούγετε στην προσπάθεια να μείνετε ήρεμοι το σκέφτεστε και αγχώνεστε ακόμα περισσότερο. Εννοείται ότι νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι, αφού εξαντλείστε ψυχικά και σωματικά.

Όσα πιο πολλά έχετε από τα παραπάνω, τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος σας. Μην αφήσετε τον οργανισμό σας να υποφέρει περισσότερο. Επισκεφθείτε έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος σας.