Social Icons

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Feng Shui και παιδικό δωμάτιο


Εάν πολύ σύντομα πρόκειται να μεγαλώσει  η οικογένειά σας ή βρίσκεστε  στο στάδιο που μόλις μεγάλωσε κατά ένα άτομο, πρέπει να προετοιμάσετε  το χώρο για το μικρό σας αγγελούδι.
Πρώτο σας βήμα είναι να μπείτε στο δωμάτιο που θα του ανήκει και να αφήσετε να λειτουργήσουν  όλες σας οι αισθήσεις, γιατί μόνο έτσι θα καταλάβετε αν υπάρχει σε αυτό καλή ροή της ενέργειας και να δημιουργήσετε γερά και υγιή θεμέλια για το μικρό σας. Παρατηρήστε πως το βλέπετε, τη εικόνα σας δίνει, πως είναι η μυρωδιά του. Αν οι αισθήσεις σας ικανοποιούνται, τότε προχωρήστε στη διακόσμηση του.
 Φροντίστε το δωμάτιο να είναι λιτό και όχι παραφορτωμένο. Μην το βομβαρδίσετε με ηλεκτρικές συσκευές που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται και το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι μείωση της ενέργειας. Τα υψηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπουν θα κάνουν το μωρό σας να είναι ανήσυχο και να μην έχει όμορφο ύπνο.
Αρχίστε τη διακόσμηση μόνο όταν θα έχετε  καλή διάθεση. Η χαρά που θα πηγάζει  από μέσα σας θα εκφραστεί θετικά στο χώρο. Απαλά χρώματα (χωρίς πολυχρωμία) και σωστός φωτισμός θα πλημμυρίσουν το δωμάτιο με ενέργεια. Την ίδια γραμμή ακολουθήστε και στα έπιπλα. Λιτά, βολικά και χρήσιμα που δε θα κλείνουν το χώρο θα βοηθήσουν στην ισορροπία της διάθεσης του μωρού σας.
Τοποθετήστε το κρεβατάκι του μακριά από την πόρτα, ώστε να μη δέχεται  αρνητικές επιρροές. Προτιμήστε έπιπλα από ξύλο και αποφύγετε σιδερένια αντικείμενα. Οι αποθηκευτικοί χώροι κρίνονται απαραίτητοι, όχι μόνο για να είναι συμμαζεμένο το δωμάτιο, αλλά για να μην εμποδίζετε η ροή της καλής ενέργειας από αντικείμενα.
Προτιμήστε ξύλινο πάτωμα, ώστε το παιδί σας να έχει επαφή με τη γη και να περνούν οι ώρες του ευχάριστα.
Επιλέξτε φωτιστικό που θα δίνει  αρκετό φως, αλλά θα είναι απαλό για  να μην κουράζεται το αστρικό του  σώμα.
Και βέβαια μην ξεχνάτε πως ο  σωστός αερισμός του δωματίου θα είναι  ένα συν για το παιδί σας.