Social Icons

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

7 τρόποι Feng Shui για όμορφα Χριστούγεννα


Δοκιμάστε κάποια από τα παρακάτω κόλπα για να πετύχετε αρμονία στο σπίτι σας τις  μέρες των Χριστουγέννων.

1οΑποφύγετε το στρες των άλλων.
Τα Χριστούγεννα έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεστε  βομβαρδισμένοι με μακρινούς χαμένους συγγενείς, φίλους που έχετε να δείτε από παιδιά και ένα ολόκληρο πλήθος άλλων επισκεπτών. Μπορεί να έχει πλάκα, αλλά πρέπει να προστατέψετε το σπίτι και την οικογένειά σας από τον στρες των άλλων.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας είναι να ανάψετε μερικά αρωματικά στικς. Ο καπνός παίζει πάντα εξαγνιστικό ρόλο, γι’ αυτό αν προσέξετε υπάρχει πάντα στην είσοδο ενός βουδιστικού ναού. Καίγοντας τα στικς, αλλάζετε την ενέργεια του σπιτιού σας αλλά και του ατόμου που θα έρθει σε αυτό. Είναι ένα σημάδι ότι οι επισκέπτες σας αφήνοντας τον έξω κόσμο, μπαίνουν σε ένα νέο και αρμονικό χώρο.
Επίσης, μπορείτε να καίτε φασκόμηλο σε ένα μικρό  μπολ και αν δε θέλετε να το κάνετε μπροστά  στους καλεσμένους σας γιατί  φοβάστε μήπως νιώσουν άσχημα, μπορείτε να το τοποθετήσετε στη γωνία έξω από την πόρτα σας.
Προτεινόμενα  θυμιάματα είναι το φασκόμηλο  και ο κέδρος.

Θεραπεία 2ηκαθαρισμός χώρου
Τα Χριστούγεννα έρχονται με κάρτες,  προσκλήσεις σε πάρτι διακοσμητικά, δώρα που μας αρέσουν, δώρα ανεπιθύμητα και ο κατάλογος συνεχίζεται.
Για να εξασφαλίσετε αρμονία στο σπίτι, φροντίστε  να μη στήσετε ότι θα σας φέρουν για να τους ικανοποιήσετε. Βάλτε  τα σε ένα χώρο (όπως η αποθήκη  ή ένα ντουλάπι) και αφήστε το περιβάλλον σας ελεύθερο.

Θεραπεία 3ηδιαλέξτε πορφυρά χρώματα
Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της γενικής σας διάθεσης και της κατάστασης του μυαλού σας. Οι χειμωνιάτικες νύχτες και το μειωμένο φως του ήλιου ηρεμούν τα πνεύματα. Οπότε, σκεφτείτε να βάλετε χρώματα που θα φέρουν αρμονία στο σπίτι σας.
Τα πορφυρά  είναι πολύ ισχυρά, γιατί είναι  συνδυασμένα με το κόκκινο που  είναι το στοιχείο της φωτιάς. Βοηθούν  στη ροή της ενέργειας και  προκαλούν δονήσεις, ώστε αν το σπίτι  σας στερηθεί τη ζεστασιά ή την  οικειότητα, να δημιουργηθεί μια πολυτελή, περίπλοκη και ζεστή ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα.
Επίσης βοηθούν  αποτελεσματικά για να έχετε φήμη και φιλοδοξίες, αφού ενισχύσουν την κοινωνική αναγνώριση και τους προσωπικούς σας στόχους. Εξίσου, μπορεί να φέρει πάθος και ρομαντισμό στη σχέση σας.
Εάν θεωρείτε ότι το πορφυρό είναι πολύ τολμηρό  σα χρώμα, δοκιμάστε το βιολετί που θεραπεύει και που επανασυνδέει την πνευματική πλευρά σας καθώς την αγνοούμε αρκετά κατά τη διάρκεια των εορτών.

Θεραπεία 4ηαφήστε ελεύθερες τις αισθήσεις σας
Σκεφτείτε με ποιο τρόπο μπορούν οι αισθήσεις  σας (ήχος, μυρωδιά, γεύση και αφή), να ενσωματωθούν στο σπίτι σας. Οι προτιμήσεις του καθενός είναι  διαφορετικές, γι’ αυτό πρέπει να σκεφτείτε  σε προσωπικό επίπεδο. Ενδεικτικά:
Ήχος: κάλαντα και διάφορα τραγούδια
Μυρωδιά: Φρέσκες βελόνες από  πεύκο κρεμασμένες στο δέντρο σας.
Γεύση: κρασί με κανέλα και σοκολάτα.
Αφή: ένα μαλακός καναπές 

Θεραπεία 5ηΗ θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή  που όλη η οικογένεια είναι μαζί, ενισχύοντας τους δεσμούς και την εγχώρια αρμονία. Η καταλληλότερη θέση εάν σε αυτό το σπίτι έχουμε ιστορία, είναι να τοποθετηθεί στην περιοχή που το έβαζαν και οι προηγούμενες γενιές.
Εάν το σπίτι  είναι καινούριο, προτείνεται ένα  μέρος που θα έχει κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο ή το πράσινο χρώμα.
Επίσης, σημειώστε  ότι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πεύκου είναι το παραδοσιακό κινεζικό σύμβολο της μακροζωίας.

Θεραπεία 6ηΠροωθήστε την αρμονία Feng Shui στο σπίτι σας
Απομακρύνετε αιχμηρά μαχαίρια της κουζίνας που τα έχετε σε ανοιχτή θέα. Με την τοποθέτησή τους σε ένα μέρος μη ορατό μικραίνετε συμβολικά το πεδίο για οξυθυμία και οικογενειακούς καυγάδες.
Χρησιμοποιήστε  ένα στρογγυλό τραπέζι για  να δειπνήσετε, παρά ένα ορθογώνιο. Η κυκλική μορφή συμβολίζει την αιώνια ενότητα της οικογένειας, όπου δε χρειάζεται κανένα από τα μέλη της να έρθει αντιμέτωπο με την αιχμηρή άκρη ενός τραπεζιού.
Τοποθετήστε τους καναπέδες σας σε κύκλο ή  οκτάγωνο σχήμα όπου θα είναι πιο εύκολη η μεταξύ σας επικοινωνία. Προσπαθήστε να αποφύγετε την τοποθέτησή τους σε σχήμα L, που θα κάνουν ένα μέλος της οικογένειας να αισθάνεται αποκομμένο από τους υπόλοιπους.
Αποφύγετε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο τραπέζι  στο κέντρο του καθιστικού σας. Κρατήστε το κέντρο καθαρό, ώστε τα μέλη της οικογένειας να έχουν ένα σημείο εστίασης.

Θεραπεία 7ηΦροντίστε το εσωτερικό chi
Τα Χριστούγεννα προσπαθούμε να έχουμε πληθώρα πλούσιων φαγητών, αλκοόλ, μας πιάνει μια μανιώδης βιασύνη να αγοράσουμε όλα εκείνα που θεωρούμε σημαντικά και δεν αφήνουμε κάλεσμα που να μην πάμε.
Ο τρόπος να το υπερνικήσετε είναι να προκαθορίσετε  ένα συγκεκριμένο διάστημα που θα το κάνετε. Μη φοβηθείτε να πείτε όχι σε ένα ή δύο πάρτι που δε σας αρέσουν, γιατί μειώνεται το εσωτερικό σας chi.
Μια προτεινόμενη θεραπεία χαλάρωσης και εξοικείωσης με το σπίτι σας, είναι η εξής: Κλείστε όλα τα κινητά σας τηλέφωνα και πλαισιωθείτε από κεριά, επιτρέποντας στις αισθήσεις σας που αναφέραμε παραπάνω να λειτουργήσουν. Εν ολίγης, αφεθείτε να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να αναπαραγάγει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας.