Social Icons

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ζωή και φυτά


Σχεδόν όλοι αγαπάμε τα φυτά και με όποιο τρόπο μπορούμε,  φροντίζουμε να τοποθετούμε στο  χώρο μας. Και επειδή ειδικά στην πόλη δε γίνεται να έχουμε όλοι κήπο, διαλέγουμε γωνιές στο μπαλκόνι μας ή μέσα στο σπίτι για να μπορούμε να αισθανόμαστε τη γαλήνη της φύσης. 

Όμως, εκτός  από την ομορφιά που προσφέρουν στο οπτικό μας πεδίο και το οξυγόνο που μας παρέχουν, μπορούν  να βοηθήσουν και στην καλή ροή  ενέργειας, ώστε να αυξηθεί η καλή μας διάθεση και να υπάρχει  θετικότητα.
Σε αυτό το σημείο, όμως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορούν όλα τα φυτά να μας βοηθήσουν σε αυτό. Σίγουρα δεν υπάρχει φυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «κακό», αλλά είναι βέβαιο πως ορισμένα δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο μας και είναι προτιμότερο να τα συναντάμε έξω από αυτόν.
Παράδειγμα: Υπάρχουν διαφόρων ειδών κάκτοι, που μας ενθουσιάζουν στο να τους αγοράσουμε καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μας δελεάζει το σχήμα και η εμφάνισή τους. Είναι όντως όμορφα φυτά, όμως, για κανένα λόγο δεν πρέπει να τα έχουμε στο σπίτι μας και ο λόγος είναι απλός. Αν τα ακουμπήσεις σε πονούν αφού τσιμπάνε με τις μικρές βελονίτσες τους, άρα η ενέργειά τους είναι «αιχμηρή» που συνεπάγεται ανεπιθύμητη. Άρα πρέπει να αποφεύγουμε την αγορά τέτοιων φυτών. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε και φυτά που διαθέτουν φύλλα σκληρά μυτερά ή λογχοειδή για τον ίδιο λόγο.
Προτιμήστε ανατολικά, νότια  ή νοτιοανατολικά σημεία για να τοποθετήσετε τα περισσότερα φυτά σας, ενώ στα  βόρεια, δυτικά ή βορειοδυτικά σημεία προσπαθήστε να μην υπάρχουν πολλά  γιατί θα αποδυναμώνουν την ενέργεια.

Βασικό σας μέλημα, μετά την τοποθέτησή τους είναι να τα διατηρείτε υγιή. Φυτά που για κάποιο λόγο δε θα αντέξουν, απομακρύνετε από το χώρο και αν θέλετε αντικαταστήστε τα με νέα.