Social Icons

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αγαπημένα κεριά


Σχεδόν από την Παλαιολιθική εποχή, ξεκινάει η χρήση των κεριών και η πίστη στη δύναμή τους. Με τα κεριά μπορούμε να ξεκινήσουμε  μια διαδικασία που μπορεί να προσαρμοστεί και να βοηθήσει στις ανάγκες του καθενός, γι’ αυτό και πρέπει αν τα χρησιμοποιήσουμε να το κάνουμε σοφά και να μην επεμβαίνουμε σε κανενός άλλου τη ζωή. Μην το βλέπετε σαν παιχνίδι!!!


Υπάρχουν βασικές αρχές που  πρέπει να τηρούνται πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία. Το πρώτο που  πρέπει να έχετε υπόψη είναι να βρείτε ένα χώρο που να μη σας ενοχλήσει κανένας για λίγο, να έχετε ησυχία και να είστε ήρεμοι. Καλό είναι να απομακρύνετε ή να κλείσετε συσκευές που μπορεί να σας αποσυντονίσουν, όπως τηλέφωνα, τηλεόραση, ράδιο. Επειδή σημαντικό ρόλο παίζει η συγκέντρωση δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποσπάται η προσοχή σας κατά τη διάρκεια μιας εργασίας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε έναν επίπεδο πάγκο ή τραπέζι που θα το έχετε αδειάσει από άλλα αντικείμενα. Το γήτεμα των κεριών μπορεί να γίνει μέρα ή νύχτα, ανάλογα την περίπτωση.

Συνήθως, οι εργασίες απαιτούν να τα αφήνετε να καίγονται μέχρι να σβήσουν, όμως, αν το κάνετε βράδυ και νιώθετε άβολα να κοιμηθείτε με τα κεριά αναμμένα πρέπει να τα σβήσετε γιατί προέχει η ψυχική σας ηρεμία για να γίνει σωστά η εργασία. Εξάλλου, αν τα αφήσετε και έχετε συνεχή ανησυχία, είναι στη ουσία σαν να μην κάνατε καμία εργασία.

Σχηματίζετε νοερά στο μυαλό σας την επιθυμία σας και μόλις είστε έτοιμοι ανάβετε το κερί, κρατώντας την εικόνα και σκεφτόμενοι έντονα αυτό που θέλετε να πετύχετε. Να θυμάστε ότι για κανένα λόγο δε πρέπει να βγάλετε έξω τα κεριά κατά τη διάρκεια που είναι αναμμένα, γιατί είναι σα να βγάζετε την επιθυμία σας έξω από τη ζωή σας.

Για κάθε εργασία πρέπει να βάζετε μόνο μία επιθυμία για να έχετε σωστά αποτελέσματα. Μπορεί να θέλετε πολλά στη ζωή σας, αλλά όλα χρειάζονται μέτρο και κυρίως χρόνο, οπότε αποφύγετε να βάλετε πολλά από τα «θέλω» σας σε ένα κερί για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα. Επίσης, μην ανάψετε πολλά ταυτόχρονα. Μπορείτε για κάθε επιθυμία να ανάψετε μέχρι 14 κεριά, καίγοντας ένα την ημέρα και για να την επαναλάβετε ή να κάνετε κάποια άλλη, καλό είναι να περιμένετε να περάσουν 7 ημέρες.

Όσο πιο εξοικειωμένοι είστε με την διαδικασία εργασίας με κεριά, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρχουν αποτελέσματα. Πολύ σημαντικό είναι τα κεριά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι καινούρια και όχι ήδη χρησιμοποιημένα, για να μην έχουν κρατήσει επιρροές και δονήσεις που θα εμποδίσουν το έργο σας. Μόνο με ένα καινούριο κερί μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή ψυχική δόνηση.

Τα κεριά έχουν την ικανότητα να μας δίνουν σημάδια κατά την καύση τους ώστε να βλέπουμε την πορεία της επιθυμίας μας, με την προϋπόθεση να είμαστε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της εργασίας και να μη φταίει η ποιότητα του κεριού.

Σημάδια των κεριών:
Εάν παρατηρήσουμε να βγαίνει έντονη μαυρίλα ή κάπνα, τότε στην εργασία μας υπάρχουν εμπόδια και θα χρειαστεί να την επαναλάβουμε για να αποδυναμώσουμε την αντίσταση και τα εμπόδια.
Εάν η φλόγα τρεμοπαίζει  χωρίς να υπάρχει αέρας που  να το προκαλεί ή έχει μεγάλη φλόγα σε σχέση με το φυτίλι που έχει, μας δείχνει ότι η εργασία μας αποδίδει και αν έχουμε μελετήσει κάποιο πρόσωπο τότε αυτό είναι δεκτικό στην εργασία μας.
Εάν η φλόγα μεγαλώνει  και μικραίνει εναλλάξ, το αίτημά μας μεταφέρεται με ανάμικτες  αντιδράσεις του αποδέκτη.
Εάν καθώς το κερί καίει, κάνει περίεργους θορύβους ή τριξίματα, θα έχουμε πολύ σύντομα θετικό σημάδι για την εργασία μας.
Εάν η φλόγα είναι σταθερή, αλλά κάνει πολλά λιώματα γύρω από το κερί, προσπαθούμε να διακρίνουμε κάποια σχήματα από το κερί που έχει τρέξει. Αν έχει τρέξει και πάνω σε υλικά που μπορεί να έχουμε τοποθετήσει στη βάση του κεριού, η επιτυχία της εργασίας μας είναι σίγουρη και η επιθυμία μας έτοιμη προς πραγματοποίηση.
Εάν η φλόγα καπνίζει αρκετά, δείχνει ότι η επιθυμία μας είναι δύσκολη και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια, αν όμως στην πορεία η κάπνα σταματάει ναι μεν θα δυσκολευτούμε αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Εάν το κερί με μεγάλη φλόγα  που λιώνει υπερβολικά γρήγορα δείχνει  ότι θα εκτελεστεί άμεσα η επιθυμία μας αλλά θα είναι αμφίβολη η διάρκεια, ενώ αντίθετα ένα κερί με μικρή φλόγα που καίγεται υπερβολικά αργά, δείχνει ότι υπάρχει αντίσταση στην εργασία αλλά το αποτέλεσμα θα έχει διάρκεια.
Εάν η φλόγα είναι  τόσο μεγάλη που το κερί πιάνει φωτιά, πρέπει να διακόψουμε γιατί μας δείχνει ότι η επιθυμία μας δεν είναι σωστή ηθικά. Το ίδιο σημαίνει και αν το κερί χωρίς να υπάρχει λόγος πέσει ή σπάσει.
Εάν το κερί σβήνει μόνο του χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως αέρας ή κάποιο ρεύμα που δημιουργήθηκε, πρέπει να σταματήσετε καθώς σας δείχνει ότι η επιθυμία σας δεν πρέπει να ολοκληρωθεί.

Χρώματα κεριών:
Τα χρώματα μας βοηθούν  να επιτύχουμε ισορροπία και αρμονία με το περιβάλλον, καθώς αντιστοιχούν στα  Πέντε στοιχεία: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, και ξύλο, αλλά και να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα.  Όταν δεν μπορούμε να βρούμε το επιθυμητό χρώμα κεριού που απαιτείται για την εργασία μας, διαλέγουμε λευκό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά και για προστασία ή καθαρισμό αρνητικής ενέργειας. Αντίθετα με το μαύρο επιστρέφουμε αρνητισμό και μετακινούμε εμπόδια από το δρόμο μας. Το κόκκινο αυξάνει την αγάπη και το πάθος, αλλά φέρνει και γρήγορα αποτελέσματα. Το ροζ προσφέρει ηρεμία, αγνή αγάπη αλλά και συμφιλίωση. Το μπλε εκτός από προστασία, ενισχύει την καλή τύχη και βοηθάει στην επίτευξη επαγγελματικών στόχων, ενώ το πράσινο βοηθάει στην επιτυχία, στην ευημερία και γενικά σε ότι σχετίζεται με τον οικονομικό τομέα. Το χρυσό προσφέρει καλή υγεία και άνοδο. Το ασημένιο διώχνει αρνητικές επιρροές και καλυτερεύει την επικοινωνία. Το μοβ ενισχύει τη διαίσθηση και τον πνευματικό κόσμο, απομακρύνοντας οτιδήποτε αρνητικό. Το κίτρινο αυξάνει τις νοητικές ικανότητες του ατόμου και το πορτοκαλί βοηθάει σε επαγγελματικές και οικονομικές υποθέσεις, αυξήσεις πωλήσεων και φιλοδοξίες.