Social Icons

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα σας


Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα αγνοημένα δωμάτια στο σπίτι, ενώ είναι πραγματικά το σημαντικότερο  δωμάτιο. Κάποια πράγματα που είναι  εύκολα να ακολουθήσετε και αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προβείτε σε αλλαγές είναι, ώστε να μη χαλάει την αρμονία ή την προσωπική σας ζωή είναι:

  1. Μια καλή κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος που σε προσκαλεί, σε δελεάζει να μπεις μέσα, σε διεγείρει αλλά ταυτόχρονα σε ηρεμεί. Πρέπει να είναι ευχάριστη είτε  πάτε μόνο για ύπνο, είτε για να χαρείτε την αγάπη σας.
  2. Βγάλτε από την κρεβατοκάμαρά σας TV, υπολογιστή ή όργανα γυμναστικής που καταστρέφουν την καλή ενέργεια  όταν είναι παρόντα στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να βλέπετε πριν πέσετε για ύπνο δελτία με ειδήσεις. Βγάλτε από την κρεβατοκάμαρά σας χαρτιά, φακέλους, λογαριασμούς, χαλασμένα μηχανήματα, σπασμένα αντικείμενα.
  3. Απομακρύνετε κούτες, άδεια γυάλινα αντικείμενα καθώς δεν πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν ξυπνάτε ή το τελευταίο πριν πέσετε για ύπνο.
  4. Μην αφήνετε ή αποθηκεύετε πράγματα κάτω από το κρεβάτι σας. και πτυχώνει έπειτα λίγο περισσότερο.
  5. Να ανοίγετε τα παράθυρα συχνά  για να κρατάτε μέσα φρέσκο αέρα φρέσκο και οξυγόνο.  Εάν μέσα έχετε μηχανήματα, όπως αιρκοντίσιον, αφυγραντή, ιονιστή, κ.α., φροντίστε να βρίσκονται μακριά από το κρεβάτι σας.
  6. Φροντίστε να έχει καλό φωτισμό για να ισχυροποιείται η εκδήλωση της ενέργειας. Μπορείτε να έχετε κεριά που είναι πολύ θετικά για κρεβατοκάμαρα αρκεί να μην είναι τοξικά. Επιλέξτε χρώματα του δέρματος που ξεκινούν από το χλωμό λευκό και φτάνουν μέχρι τα σοκολατί και τα καφετιά. Είναι χρώματα κατευναστικά που επιτυγχάνουν καλή ισορροπία. Μη τη διακοσμήσετε με σκούρα ή σκοτεινά χρώματα και μη βάλετε αντικείμενα διακόσμησης που να αφορούν μάσκες αποκριάς.
  7. Επιλέξτε εικόνες για τους τοίχους που θα απεικονίζουν τα ευχάριστα που θέλετε να συμβούν στη ζωή σας. Μη χρησιμοποιήσετε εικόνες θλίψης και λύπης ή εικόνες σε μονό αριθμό ειδικά όταν περιέχουν πρόσωπα. Μη βάλετε φωτογραφίες όλων των φίλων και της οικογένειάς σας και ειδικά δίπλα στο ρολόι.
  8. Μη βάλετε μαξιλάρια σε θέση που θα σας χαιρετούν κάθε φορά που εισέρχεστε στην κρεβατοκάμαρα.
  9. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας σε τέτοια θέση που να είναι προσιτό και από τις δύο πλευρές, βάζοντας σε κάθε πλευρά από έναν πίνακα. Αποφύγετε να κοιτάζει  σε ευθεία γραμμή την πόρτα και φροντίστε να έχετε ένα καλό στρώμα από φυσικές ίνες. Αποφύγετε καθρέφτες, ακόμα και αν είναι από χρυσό και μη βάλετε φυτά.
  10. Κατά τη διάρκεια της νύχτας να έχετε κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, των ντουλαπιών και του λουτρού, για να επιτρέψετε την καλύτερη ροή ενέργειας που θα ενισχύσει την υγεία σας, αλλά και την υγεία της σχέσης σας.