Social Icons

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΣ

Στον γενέθλιο χάρτη ο Ήλιος αντιστοιχεί στη μέρα που γεννηθήκαμε και είναι αυτός που δείχνει ποιος είστε πραγματικά. Είναι ο εσωτερικός σας εαυτός, το πραγματικό εγώ σας, το άτομο εκείνο που είστε με αυτούς που σε γνωρίζουν καλύτερα και νιώθετε άνετα. Και με αυτό εννοούμε πως όλοι έχουμε διαφορετικά πρόσωπα που δείχνουμε  όταν βρισκόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες με τους στενούς φίλους και την οικογένειά μας. Ο Ήλιος δείχνει λοιπόν το πρόσωπο που κρύβεται από πίσω, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικός στο γενέθλιο χάρτη. 
Κατανοώντας τον γενέθλιο Ήλιο σας, θα κατανοήσετε τον πραγματικό σας εαυτό, αλλά και τι σας κάνει να είστε άνετοι στο να τον δείχνετε καθώς η άρνηση του αληθινού σας εαυτού μπορεί να είναι επιζήμια από πολλές απόψεις. Ενώ η εστίαση σε αυτόν μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον εαυτό σας προτεραιότητα στη ζωή σας.
 
Οι λέξεις-κλειδιά για το ζώδιο που βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησής σας και δείχνουν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας είναι οι εξής…
 
ΚΡΙΟΣ: ενεργητικός, ενθουσιώδης, διεγερτικός
ΤΑΥΡΟΣ: προσγειωμένος, σταθερός, αισθησιακός
ΔΙΔΥΜΟΙ: περίεργοι, ψυχικά ενεργοί, απασχολημένοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: συναισθηματικός, υποστηρικτικός, ζεστός
ΛΕΩΝ: δημιουργικός, στοργικός, φιλικός
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: πρακτικός, λεπτομερής, προσεκτικός
ΖΥΓΟΣ: δίκαιος, διπλωματικός, κοινωνικός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: παθιασμένος, βαθύς, ερευνητής
ΤΟΞΟΤΗΣ: τολμηρός, τολμηρός, αγενής
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: στοχευτής, υπεύθυνος, ώριμος
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: αντισυμβατικός, εφευρετικός, αντικειμενικός
ΙΧΘΥΣ: ευφάνταστος, συμπονετικός, διαισθητικός
 
Και αφού μάθατε το σημαντικό χαρακτηριστικό σας, κατανοήστε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια σύμφωνα με τον οίκο που βρισκόταν ο Ήλιος κατά τη γέννησή σας…
 
1ος: να είστε ανοιχτοί και με άλλους, να επιδιώκετε νέα ξεκινήματα αλλά και αυτό που θέλετε για τον εαυτό σας
2ος: να νιώθετε σταθεροί και ασφαλείς, τηρώντας αυτό που εκτιμάτε και παίρνοντας τα πράγματα αργά
3ος: να εκφράζετε σκέψεις και απόψεις, να επικοινωνείτε, και να είστε ενεργοί και κοινωνικοί
4ος: προσαρμοστείτε στο σπίτι ή με την οικογένεια ή στα πιο οικεία μέρη όταν είναι πιο άνετα
5ος: να είστε δημιουργικοί, να διασκεδάζετε, να ασχολείστε με χόμπι, να είστε στοργικοί και να τραβάτε την προσοχή
6ος: να κάνετε νέα πράγματα, να είστε οργανωμένοι και δομημένοι και να νιώθετε γενικά καλά
7ος: μάθετε να βρίσκεστε γύρω από άλλους, σε συνεργασίες, περιτριγυρισμένοι από ειρήνη και νιώθοντας ισορροπία
8ος: να προχωράτε σε διερεύνηση, κατανόηση και να ξανακάνετε το παλιό νέο
9ος: να μαζεύετε νέες εμπειρίες, να πηγαίνετε σε νέα μέρη, να μαθαίνετε νέα πράγματα και να μοιράζεστε σοφία
10ος: να προχωράτε σε νέου σχέδια, να εργάζεστε προς έναν στόχο και να είστε παραδοσιακοί
11ος: να βγαίνετε έξω από τις ζώνες άνεσης κοιτάζοντας προς το μέλλον με φίλους ή παρέες
12ος: αντί να μένετε κρυμμένος και μόνος, εστιάστε στον πνευματικό σας εαυτό ή στο υποσυνείδητο μυαλό και γίνετε δημιουργικοί
 
Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ήλιος δεν είναι μόνος του, αλλά κάνει και διάφορες όψεις με άλλους πλανήτες που και αυτοί βρίσκονται σε κάποιο ζώδιο.
 
Όταν βρίσκεται σε ΣΥΝΟΔΟ υπάρχουν κάποιες φορές που μπορεί το ζώδιο που βρίσκεται ο άλλος πλανήτης να είναι ισχυρότερο από το ζώδιο που ανήκετε (εκτός αν βρίσκονται στο ίδιο, οπότε είναι δύο φορές ισχυρότερο). Ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι συχνά σε σύνοδο με τον Ήλιο, καθώς ταξιδεύουν κοντά του.

Αν δημιουργεί ΕΞΑΓΩΝΟ ή ΤΡΙΓΩΝΟ, μπορεί να σας διευκολύνει να εργαστείτε, να αισθάνεστε πιο άνετα με την ενέργειά τους και να λειτουργήσετε ευεργετικά.

Ενώ αν δημιουργεί ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ή ΑΝΤΙΘΕΣΗ ή αρκετές τέτοιες όψεις απέναντί του, θα είναι πρόκληση για εσάς να συνεργαστείτε καθώς θα σας παρουσιαστούν συγκεκριμένες δυσκολίες στη ζωή σας.
 
Τελειώνοντας, ας δούμε τις λέξεις-κλειδιά για τους πλανήτες που θα τύχει να κάνουν όψεις με τον Ήλιο στον αστρολογικό σας χάρτη θετικές ή δύσκολες, ώστε να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα που θα επηρεαστείτε περισσότερο…
 
ΣΕΛΗΝΗ: Είναι ο συναισθηματικός σας εαυτός, επομένως οι όψεις μεταξύ Ήλιου και Σελήνης μπορούν να αυξήσουν τη συναισθηματική σας ενέργεια και να αντιμετωπίσετε και το πιο εύκολο και το πιο δύσκολο.

ΕΡΜΗΣ: Είναι το μυαλό και οι επικοινωνίες σας, άρα όψεις μεταξύ του Ήλιου και Ερμή, αυξάνουν την ψυχική σας ενέργεια και γίνονται όλα πιο εύκολα ή δέχεστε περισσότερο πρόκληση στο να τα διαχειριστείτε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Είναι οι σχέσεις σας, επομένως οι όψεις μεταξύ Ήλιου και Αφροδίτης, αυξάνουν την κοινωνική ενέργεια και κάνουν πιο εύκολη ή πιο δύσκολη την αντιμετώπιση των άλλων.

ΆΡΗΣ: Εκπροσωπεί την ενέργεια και την κίνηση, επομένως οι όψεις μεταξύ Ήλιου και Άρη, αυξάνουν τη συνολική σας ενέργειά, ώστε να κάνετε τη διαχείρισή της πιο εύκολη ή πιο δύσκολη.

ΔΙΑΣ: Είναι ο πλανήτης της διαστολής και της επέκταση, άρα όψεις μεταξύ του Ήλιου και Δία, μπορούν να αυξήσουν την επεκτατική σας ενέργειά σας και να την κάνει ευκολότερη ή πιο δύσκολη (επίσης, μπορεί να επηρεάζουν και την τύχη σας).

ΚΡΟΝΟΣ: Είναι ο πλανήτης του περιορισμού, άρα όψεις μεταξύ Ήλιου και Κρόνου, αυξάνουν τις ευθύνες σας και το κάνει ευκολότερο ή πιο δύσκολο να τις διαχειριστείτε (επίσης, επηρεάζει μαθήματα και σπουδές).

ΟΥΡΑΝΟΣ: Είναι ο πλανήτης της αλλαγής, επομένως όψεις μεταξύ Ήλιου και Ουρανού, αυξάνουν τη μεταβλητή ενέργειά σας, κάνοντας ευκολότερη ή πιο δύσκολη τη διαχείριση (επίσης, μπορεί να επηρεάσει την ατομικότητα και την ανεξαρτησία).

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Είναι ο πνευματικός πλανήτης, άρα όψεις μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα, αυξάνουν την πνευματική σας ενέργεια και το κάνουν ευκολότερο ή πιο δύσκολο στη διαχείριση (επίσης, μπορεί να επηρεάσει τη δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση και τη διαίσθηση).

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού, άρα όψεις μεταξύ Ήλιου και Πλούτωνα, αυξάνουν τις μεταμορφώσεις στη ζωή σας και τις κάνουν ευκολότερες ή περισσότερο προκλητικές (επίσης, μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη, τον έλεγχο και το πάθος)