Social Icons

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

Στην Αστρολογία κάθε αστερισμός που ανατέλλει σε συγκεκριμένη περίοδο, αντιστοιχεί και σε ένα ζώδιο. Δώδεκα οι ημερολογιακοί μήνες, 12 και τα ζώδια. Κάθε ένα από αυτά διαθέτει δικά του χαρίσματα και χαρακτηριστικά.ΚΡΙΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Άρης, το χρώμα που του ταιριάζει είναι το κόκκινο και ο λίθος που τον αντιπροσωπεύει το διαμάντι.
Το πρώτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου ο Κριός, είναι τολμηρός, φιλόδοξος, λάτρης της ελευθερίας και θαρραλέος. Του αρέσουν οι προκλήσεις, η έντονη δράση και αρνείται να υπακούσει σε ότι είναι ενάντια στα θέλω του.
Ο αυθορμητισμός είναι επίσης ένα από τα κύρια γνωρίσματά του, γι’ αυτό απεχθάνεται να περιμένει ή να του ασκούν πίεση, την αποτυχία, αλλά και τις συμβουλές των άλλων.
Στις προσωπικές του σχέσεις, επιζητεί την πρόκληση όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πάντα καταφέρνει να έχει γενναιόδωρους φίλους. Ο Κριός κυβερνάει το κεφάλι , γι’ αυτό είναι επιρρεπής σε πονοκεφάλους. 


ΤΑΥΡΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη, το χρώμα που του ταιριάζει είναι το ροζ και ο λίθος που τον αντιπροσωπεύει το σμαράγδι.
Είναι υπομονετικός, αγαπητός, καλόκαρδος, σταθερός και έντιμος, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο προτιμάει θέσεις και δουλειές που υπάρχει σταθερότητα μια που δεν είναι λάτρης του ρίσκου και των αλλαγών. Διαλέγει πολύ επιλεκτικά τους φίλους του, καθώς θέλει να ταιριάζουν με τα γούστα του τα οποία συνδέονται με την πολυτέλεια και τις ανέσεις.
Όταν νιώθει ότι απειλείται μπορεί να γίνει κτητικός, άπληστος και ζηλιάρης, ενώ επιεικής θα είναι μόνο με τον εαυτό του.
Του αρέσει ο οικογενειακός ρόλος γι’ αυτό καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το πετύχει. Ο Ταύρος κυβερνάει το λαιμό και είναι επιρρεπής σε ότι μπορεί να του προκαλέσει ασθένεια.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο πλανήτης κυβερνήτης τους είναι ο Ερμής, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το πράσινο και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει ο αχάτης.
Ίσως το πιο επικοινωνιακό ζώδιο από τα υπόλοιπα αφού λατρεύει να μιλάει και είναι ιδιαίτερα πνευματώδης. Εύγλωττος, προσαρμόσιμος, ενθουσιώδης, ψάχνει μονίμως για νέα ενδιαφέροντα, καθώς οτιδήποτε στάσιμο τον κουράζει. Παραμένει νέος και η ζωή του θέλει να είναι σα παιχνίδι, χωρίς ρουτίνα. Είναι στοργικός και αρκετά γενναιόδωρος, αρκεί να μην καταλάβει πως υπάρχει εκμετάλλευση.
Ξέρει να ελίσσεται κατά περίσταση και να προσαρμόζεται στις αλλαγές, γι’ αυτό έχει έντονα ξεσπάσματα θυμού και νεύρων αν δεν πάρει αυτά που θεωρεί ότι του αναλογούν. Σε καταστάσεις που τον αφήνουν αδιάφορο, είναι ασυνεπής και μπορεί να γίνει δύστροπος μέχρι εγωκεντρικός. Εκτός από διαισθητικός, διαθέτει και αναλυτική νοημοσύνη που τον δυσκολεύει να πάρει αποφάσεις.
Σε συναισθηματικό επίπεδο θεωρείται άπιστος, επειδή είναι παιχνιδιάρης αλλά δεν το κάνει σκόπιμα. Έχει ευαισθησία στα χέρια, τους πνεύμονες και στο νευρικό σύστημα.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι η Σελήνη, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το ασημί και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το μαργαριτάρι.
Ο Καρκίνος είναι συναισθηματικός, προστατευτικός, συμπαθής και έντονα διαισθητικός. Του αρέσει να έχει χόμπι, είναι αρκετά ρομαντικός και αγαπάει τη ζεστασιά του σπιτιού. Η φαντασία του είναι ενισχυμένη, γι’ αυτό μισεί να του λένε τι να κάνει ή να του δίνουν συμβουλές είτε για καλό, είτε για κακό. Η διάθεσή του εναλλάσσεται εύκολα και εκεί που είναι ευδιάθετος μπορεί να γίνει απαθής.
Η δυνατή μνήμη του τον βοηθάει να θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια από το παρελθόν του. Στις προσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ρομαντικός, αλλά συνήθως δίνει λίγα σε σχέση με αυτά που ζητάει. Αυτό που σίγουρα αποζητά είναι να είναι ο αρχηγός καθώς πολλές φορές τον διακατέχει κόμπλεξ κατωτερότητας χωρίς να υπάρχει λόγος. Έχει ευαισθησία στο στήθος και στο στομάχι.


ΛΕΩΝ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Ήλιος, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το χρυσό και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το ρουμπίνι.
Είναι ο βασιλιάς των ζωδίων, όπως το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς των ζώων. Δημιουργικός, ενθουσιώδης, στοργικός και καλόκαρδος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και χρησιμοποιεί όλη του την δύναμη και τέχνη για να το αποκτήσει.
Οι μεγάλες φιλοδοξίες του μερικές φορές τον αποθαρρύνουν, καθώς αφήνει τις αντιξοότητες να τον απομακρύνουν από την καρδιά του προβλήματος. Αντιπαθεί να κινείται με γνώμονα την καθημερινή διαβίωση, καθώς γεννήθηκε για να είναι ηγέτης και αυταρχικός και μισεί να είναι συγκαταβατικός. Μπορεί να γίνει πολύ πεισματάρης έως αλαζόνας, ενώ αν υποπτευθεί ότι έχει αντιπάλους, δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τεχνάσματα για να τους δυσφημίσει.
Στις προσωπικές του σχέσεις είναι ειλικρινής και η αγάπη που δίνει διαρκεί. Έχει ευαισθησία στη σπονδυλική στήλη και την καρδιά.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Ερμής, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το πράσινο ή το σκούρο καφέ και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει ο σαρδόνυχας.
Η παρθένος είναι σαν ζώδιο πρακτικό, επιμελές, ευφυές, σχολαστικό, αναλυτικό και άκρως οργανωτικό. Λατρεύει την υγιεινή ζωή και ότι περιλαμβάνετε σε αυτήν, είναι λάτρης της καθαριότητας, ενώ λόγω της τελειομανίας του πολλές φορές γίνεται ιδιότροπο και συντηρητικό.
Όσοι δεν γνωρίσουν καλά ένα Παρθένο, νομίζουν ότι συναισθηματικά είναι ψυχρός, αλλά στην πραγματικότητα κρύβουν πολύ συναίσθημα επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στους άλλους και στις αποφάσεις που θα πάρουν για τον εαυτό τους. Δίνουν εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια και παρόλο που είναι ρεαλιστές, σχεδόν πάντα επιβραδύνουν τα σχέδιά τους για να είναι απολύτως ακριβείς.
Έχουν μια ευαισθησία στην κοιλιά, στο έντερο και τα χέρια.


ΖΥΓΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το μπλε και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το ζαφείρι.
Έχει κομψότητα, γοητεία, καλό γούστο, λατρεύει τις απολαύσεις, την ομορφιά και την αρμονία, είναι ευγενικός, κοινωνικός και ιδεαλιστής, αλλά παραμένει αναποφάσιστος, ευμετάβλητος και πολλές φορές αφελής. Απεχθάνεται την κακία, τη χυδαιότητα και τη σκληρότητα, καθώς πρωταγωνιστής στο μυαλό του είναι η καλλιτεχνική του φύση.
Στις προσωπικές του σχέσεις δείχνει κατανόηση στους γύρω του και είναι έτοιμος να επιλύσει κάθε παρεξήγηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται και εύκολα. Σπάνια θυμώνει, αφού τις περισσότερες φορές βρίσκει τρόπο να περνάει το δικό του.
Ανέχεται τα λάθη των άλλων όταν αυτό είναι εφικτό για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί υπέρ του όταν χρειαστεί. Έχει μια ακόρεστη περιέργεια για τα πάντα, γι’ αυτό μπορεί να θεωρηθεί κουτσομπόλης. Έχει ευαισθησία στην οσφυϊκή περιοχή και στα νεφρά.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το βαθύ κόκκινο και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το οπάλι.
Ο Σκορπιός είναι το μοναδικό από τα υπόλοιπα ζώδια που λειτουργεί έντονα και στις πλευρές του. Όσο εύκολα μπορεί να ανταποδώσει το καλό που θα του κάνουν, τόσο εύκολα μπορεί να καταστρέψει όταν τον αδικήσουν ή τον πειράξουν. Αποφασισμένος και ισχυρός στο κάθε του βήμα, επιθυμεί να εισπράττει αλήθεια και να ασχολείται μόνο με ότι έχει νόημα. Η διαίσθησή του και ο έντονος συναισθηματικός του κόσμος, τον κάνουν να αντιπαθεί τις ρηχές σχέσεις, τις κολακείες και την εκμετάλλευση. Η συναναστροφή μαζί του είναι ευχάριστη, καθώς είναι  εξαιρετικός στη συνομιλία και αξιοπρεπής.
Αξιοποιούν την ενέργειά τους εποικοδομητικά, μετριάζοντας την αυτοπεποίθησή και την πονηριά τους μπροστά στους άλλους.
Στην κρυφή του πλευρά είναι  απίστευτα ζηλιάρης, μνησίκακος, και πεισματάρης. Είναι παθιασμένος εραστής και η ένωση με το ταίρι του είναι ένα μυστήριο, αλλά επιτακτική του ανάγκη είναι να χρησιμοποιεί την  εξουσία του. Έχει ευαισθησία στο αναπαραγωγικό και ουροποιητικό σύστημα.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Δίας, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το μοβ και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το τοπάζι.
Ο Τοξότης βλέπει τη ζωή με μια θετική προοπτική καθώς είναι αισιόδοξος και λατρεύει την ελευθερία. Πρόσχαρος, ειλικρινής και απλός, συνηθίζει να επεκτείνει τις εμπειρίες του πέρα από την πραγματικότητα και να απολαμβάνει τα ταξίδια και την εξερεύνηση.
Το μυαλό του είναι ανοιχτό και θέλει να μπαίνει στην ουσία του θέματος, γι’ αυτό αντιπαθεί τον περιορισμό, την ανευθυνότητα, την κολακεία και οτιδήποτε είναι επιφανειακό παρόλο που ορισμένες φορές μπορεί να πέσει και ο ίδιος σε αυτήν την παγίδα. Είναι αρκετά φιλόδοξος και συνεχίζει ακόμα και όταν οι ελπίδες του διαψευστούν.
Εξοπλισμένος με προνοητικότητα και ορθή κρίση, σκέφτεται γρήγορα και συχνά πρωτότυπα, ενώ η ισχυρογνωμοσύνη και η καλή οργάνωση είναι ο συνδυασμός που του δίνει τη δυνατότητα να έχει ευτυχή κατάληξη στα έργα που αναλαμβάνει. Στις προσωπικές του σχέσεις είναι αξιόπιστος και σπάνια προδίδει την εμπιστοσύνη που του παρέχεται.
Έχει ευαισθησία στους μηρούς και τους γοφούς.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το καφέ και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει ο μαύρος όνυχας.
Αξιοπιστία, επαγγελματισμός, φιλόδοξος,  πειθαρχημένος, επιφυλακτικός και προσεκτικός είναι μερικά από τα γνωρίσματα του πιο σοβαρού και σταθερού ζωδίου του Αιγόκερου. Πολυμήχανος σα χαρακτήρας, εργατικός, πρακτικός, επίμονος, αλλά και πονηρός όπου χρειάζεται, τα φέρνει πέρα σε κάθε εργασία που θα αναλάβει. Βάζει τη δουλειά, την οικογένεια και την ευημερία πάνω από τις δικές του ανάγκες, ακόμα και αν αυτό του στοιχίζει σωματικά. Είναι τόσο απόλυτος  για αυτά που πιστεύει, ώστε δείχνει απρόθυμος να ακούσει άλλες απόψεις ακόμα και αν της ζητάει. Δεν είναι λάτρης της φαντασίας και αρκετά συχνά γίνεται μοιρολάτρης, απαισιόδοξος και απρόθυμος.
Στις προσωπικές του σχέσεις είναι αρκετά εγωκεντρικός, επιφυλακτικός και προσεκτικός, ειδικά με άτομα που δε γνωρίζει καλά. Έχει έντονα συναισθήματα, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τα εκδηλώνει από φόβο μην εκτεθεί. Κάνει λίγους καλούς φίλους, αλλά είναι πιστός σε αυτούς. Έχει ευαισθησία στα οστά και στο δέρμα.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το τυρκουάζ και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει το τυρκουάζ.
Έχει κατά πλειοψηφία μια ισχυρή και ελκυστική προσωπικότητα. Φιλικός, ανθρωπιστής, ειλικρινής, πιστός,  πρωτότυπος, ανεξάρτητος και αστείος, αντιπαθεί τις υποσχέσεις, τις απομιμήσεις, τη μοναξιά και μπορεί να γίνει απρόβλεπτος. Όταν κάτι τον εμπνέει , δείχνει τόση αφοσίωση σε σημείο εξάντλησης. Θέλει να τον εξυπηρετούν στους σκοπούς του, αρκεί να μην του κάνουν παρεμβολές και να προχωρούν με τους δικούς του όρους. Γνωρίζει πολύ κόσμο, αλλά κάνει λίγους πραγματικούς φίλους, καθώς μόνος του αποφασίζει ποιος είναι άξιος της φιλίας και της αγάπης του.
Τα υψηλά προσωπικά ιδανικά πολλές φορές τον απογοητεύουν συναισθηματικά και αν εξαπατηθεί ο θυμός του σιγοβράζει καθώς δε συγχωρεί. Έχει μια ευαισθησία στα γόνατα, τους αστραγάλους και στην κυκλοφορία του αίματος.


ΙΧΘΥΣ
Ο πλανήτης κυβερνήτης του είναι ο Ποσειδώνας, το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το πράσινο της θάλασσας και ο λίθος που τους αντιπροσωπεύει η φεγγαρόπετρα.
Έχει πολλές γενναιόδωρες ιδιότητες και είναι επάξια δημοφιλής με όλους. Φιλικός, αγαθός, συμπονετικός, ευαίσθητος στα συναισθήματα των γύρω του, ανταποκρίνεται με διακριτικότητα, καλόβολος και στοργικός. Δέχεται τους άλλους όπως είναι χωρίς να προσπαθεί να τους αλλάξει και του είναι πιο εύκολο να ασχολείται με τα προβλήματα των άλλων παρά με τα δικά του. Συχνά αποσύρεται σε ένα ονειρικό κόσμο για να ικανοποιήσει την ψυχική του ισορροπία. Μερικές φορές αποζητά τη μοναξιά για να μπορέσει να σκεφτεί  αναπόσπαστος.
Δεν αποκαλύπτει εύκολα δικά του πράγματα, καθώς είναι αρκετά μυστικοπαθής, ενώ το προφανές και άτομα που λένε ότι τα γνωρίζουν όλα είναι κάτι που αντιπαθεί. Στις προσωπικές του σχέσεις κρατάει χαμηλούς τόνους, δίνοντας όμως πολύ συναίσθημα. Έχει ευαισθησία στο συκώτι και στα πόδια.