Social Icons

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Κρόνος 2012 - Σε ανάδρομη πορεία


Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της εξουσίας, της οικοδόμησης, της  πειθαρχίας, αλλά και των υποχρεώσεων και των περιορισμών. 
Σχετίζεται με την πορεία της ζωής μας στο πέρασμα των  χρόνων δείχνοντάς μας πως μέσα από  προκλήσεις και δυσκολίες ακολουθώντας με ώριμη σκέψη το σωστό δρόμο  φτάνουμε στην επιτυχία και την πρόοδο.
Θεωρείται πλανήτης δάσκαλος και όχι τιμωρός, αφού μας διδάσκει πώς να είμαστε συνετοί ώστε να χτίσουμε σωστά θεμέλια στη ζωή μας και παραμένει σε κάθε ζώδιο για περίπου δυόμισι χρόνια
Όταν πηγαίνει σε ορθή πορεία συμβολίζει τη συντηρητική σκέψη,  τον αυτοέλεγχο και την ασφάλεια. Όταν γίνεται ανάδρομος υπάρχει μια τάση κτητικότητας, παράνοιας ή περιττές ανησυχίες και φόβος που αφορούν ζητήματα ασφάλειας.
Στις 5 Οκτωβρίου 2012 εγκατέλειψε το ζώδιο του Ζυγού και πέρασε στο Σκορπιό όπου θα παραμείνει έως τις 23/12/2014, ενώ στις 15/6/2015 θα επανέρθει ξανά στον Σκορπιό σε ανάδρομη πορεία όπου θα παραμείνει μέχρι τις 18/09/2015. Τα σταθερά ζώδια του 1ου δεκαημέρου (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το Μάρτιο του 2013, καθώς θα έρθουν αντιμέτωποι με αλλαγές και ανακατατάξεις.
Η θέση του Κρόνου στο  Σκορπιό φέρνει πένθος ψυχικό ή ουσιαστικό.
Επιβάλλεται συγκρότηση στον οικονομικό τομέα, μια που οι λάθος  χειρισμοί θα έρθουν στην επιφάνεια  προκαλώντας προβλήματα. Η αυτοκριτική  και τα καταπιεσμένα συναισθήματα θα έχουν τον πρώτο ρόλο, μειώνοντας αισθητά τον αυθορμητισμό. Οι λάθος  οικονομικές επιλογές θα κριθούν σκληρά και θα υπάρξουν ανάλογες κριτικές.
Δεν αποκλείεται να αποκτήσετε περιουσία που διεκδικούσατε  από πριν ή να πουλήσετε κάποιο ακίνητο, αλλά επιβάλλεται να κινείστε με νόμιμα μέσα καθώς ο Κρόνος δεν  αφήνει κρυφό το παρασκήνιο.