Social Icons

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Σεπτέμβριος φτάνει στο τέλος του και έχει σκοπό να μας αποχαιρετήσει με μια θεαματική έκλειψη. Στις 28 μαζί με την Πανσέληνο, πραγματοποιείται Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Κριό με τη συμμετοχή του Ουρανού, του Ποσειδώνα, του Πλούτωνα και του Ερμή.


Η συγκεκριμένη εντυπωσιακή Πανσέληνος που λέγεται «υπερπανσέληνος», καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη γη, κάνοντας τη διάμετρο της να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τις άλλες, συνοδεύεται από την έκλειψη που θα την κάνει να εξαφανιστεί τελείως.

Ολικές εκλείψεις πραγματοποιούνται συχνά (περίπου κάθε δυόμιση χρόνια), αλλά συνδυασμός Πανσελήνου και Ολικής Έκλειψης θεωρείται σπάνιο φαινόμενο, αφού έχει συμβεί σύμφωνα με τη NASA πέντε φορές μετά το 1900 (1910, 1928, 1946 και 1982), ενώ δεν θα συμβεί ξανά πριν από το 2033.

Η έκλειψη θα είναι ορατή εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και δυτική Ασία και θα διαρκέσει αρκετές ώρες από την ώρα που θα ξεκινήσει (3.11 έναρξη παρασκιάς Σελήνης) μέχρι να τελειώσει (8.22 τέλος έκλειψης παρασκιάς). Στις 5.11 π.μ. θα ξεκινήσει η ολική φάση της έκλειψης. Η χώρα μας ανήκει στις τυχερές που θα μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο.

Σε αστρολογικό επίπεδο επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω) του 1ου δεκαημέρου και όσους έχουν τα παραπάνω ζώδια στους πλανήτες τους. Οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και απαιτείται αυτοσυγκράτηση, χαμηλοί τόνοι και η αποφυγή ρίσκων. Ίσως χρειαστεί να γίνουν αλλαγές σε σχέδια που δεν προχωρούν ή να αναβληθούν.

Παρασκήνιο θα υπάρχει σε σχεδόν όλους τους τομείς, κάνοντας μυστικά να κινδυνεύουν να βγουν στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνεργασίες και σχέσεις τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.

Μην ξεχνάμε πως έχει ήδη μεσολαβήσει η έκλειψη Ηλίου στις 13 που επηρέαζε τον τομέα των σχέσεων, η Φθινοπωρινή Ισημερία στις 23 και η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο Ζυγό από τις 17, που δημιουργεί προβλήματα, καθυστερήσεις, μπερδέματα και παρεξηγήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, ενώ η έλλειψη ορθής επικοινωνίας δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.

Ας δούμε πως θα επιδράσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά…

ΚΡΙΟΣ: Έχοντας νιώσει ήδη τους επηρεασμούς από τις 13/9, οι πιέσεις που θα δέχεστε θα σας μπερδεύουν όλο και περισσότερο κάνοντάς σας να χάνετε τον προσανατολισμό και την υπομονή σας. Τα νεύρα θα είναι σε πρώτο πλάνο μπερδεύοντας την κρίση σας και κάνοντας τις μέρες άκρως ακατάλληλες για σημαντικές αποφάσεις ή για μελλοντικές κινήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ: Κρίνετε σκόπιμο να είστε πιο επιφυλακτικοί σε προτάσεις που θα σας γίνουν και όχι να λειτουργείτε ευκολόπιστα. Ναι μεν υπάρχουν άτομα που αξίζουν την εμπιστοσύνη σας, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Δώστε περισσότερη φροντίδα στον εαυτό σας, αφήστε πίσω καταστάσεις που σας ξυπνούν δυσάρεστες μνήμες και ασχοληθείτε πιο εντατικά με το μέλλον σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Οι δύσκολοι στόχοι που έχετε θέσει απαιτούν να παλέψετε περισσότερο και η έκλειψη δεν επιτρέπει να ξεκινήσετε κάτι καινούριο, οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε κλείνοντας εκκρεμότητες και σχέδια που έχετε αφήσει στη μέση. Συμπεριφορές τρίτων θα σας ενοχλήσουν, αλλά θα υπάρξουν πρόσωπα που θα γίνουν ο βράχος που ψάχνετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ανήκετε στα ζώδια που επηρεάζει ιδιαίτερα η έκλειψη στον τομέα των σχέσεων. Επιστρατεύστε τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητά σας και αντιμετωπίστε με ρεαλισμό ότι συμβαίνει γύρω σας. Λάθη που κάνατε εξαιτίας βιαστικών κινήσεων έρχονται να σας προβληματίσουν και να σας θυμίσουν παραλείψεις. Διατηρήστε την ψυχολογία σας και βελτιώστε την καθημερινότητά σας.

ΛΕΩΝ: Επωφεληθείτε την έκλειψη καθώς δεν επηρεάζεστε τόσο αρνητικά από την έκλειψη και οργανώστε τα επαγγελματικά σας, αλλά και την προσωπική σας ζωή. Ο τρόπος που θα επικοινωνείτε με τους γύρω σας θα πρέπει να είναι μεστός και συγκροτημένος, για να μην ειπωθούν λόγια που θα στενοχωρήσουν άτομα που δε θέλετε ή μετανιώσετε αργότερα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις σε προσωπικό επίπεδο, όπως ξεκίνημα σχέσης ή χωρισμό. Η κρίση σας δε θα είναι τόσο ξεκάθαρη για να πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις. Επίσης, συγκρατηθείτε σε οικονομικό επίπεδο και μην προβείτε σε αγορές που δε σηκώνει το πορτοφόλι σας και θα σας βάλει σε νέες περιπέτειες εξόδων.

ΖΥΓΟΣ: Η κυκλοθυμία και η απρεπής συμπεριφορά ορισμένων στον περίγυρό σας θα σας φέρει στα όριά σας, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσετε κάτι συμμετέχοντας σε καυγάδες και φιλονικίες. Μην παρασυρθείτε σε κόντρες που μόνο ζημιά θα σας κάνουν. Η έκλειψη που πραγματοποιείται σας επηρεάζει περισσότερο στο να κάνετε λάθη και να έχετε απώλειες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ζητήστε βοήθεια από αγαπημένα πρόσωπα σε ότι σας προβληματίζει και βοηθήστε τους αντίστοιχα όπου μπορείτε. Διατηρήστε χαμηλούς τόνους στον εργασιακό χώρο, καθώς το έντονο παρασκήνιο μπορεί να προκαλέσει ρήξη με συνεργάτες και ανατροπές σε σχέδια και δεν επιτρέπονται λάθη στην παρούσα φάση της ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Προσέξτε τον τρόπο που εκφράζεστε απέναντι στους άλλους και για κανένα λόγο μη δώσετε υποσχέσεις που δε θα είστε ικανοί να τηρήσετε. Οι απαιτήσεις σας προς τρίτους πρέπει να έχουν όρια και όχι να περιμένετε τα πάντα. Φτιάξτε την εικόνα σας για να αποκτήσετε συμμάχους τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στον εργασιακό χώρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Οι καταστάσεις που επικρατούν στον οικογενειακό και επαγγελματικό σας χώρο εντείνονται λόγω της έκλειψης και θα πρέπει με αργά και αποφασιστικά βήματα να προβείτε σε ριζικές αλλαγές που όμως δε θα αφορούν αγοροπωλησίες, πριν δυσκολέψει η καθημερινότητά σας. Η πίεση που θα δεχθείτε θα σας φορτίζει αρνητικά, για αυτό δρομολογήστε τρόπο δράσης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Εξετάστε κάθε πληροφορία που θα πάρετε, αποφεύγοντας να μιλήσετε για τα μελλοντικά σας σχέδια και να αποκαλύψετε τους στόχους σας. Συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων και ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, είναι σκόπιμο να μεταφερθούν για αργότερα που θα έχει φύγει η έντονη επιρροή της έκλειψης.

ΙΧΘΥΣ: Κρατήστε σταθερή πορεία στη συναισθηματική σας ζωή και μην προβείτε σε αλλαγές που δεν είστε προετοιμασμένοι να δεχθείτε και το αποτέλεσμά τους. Μην παίζετε με την ψυχολογία σας γιατί τα γεγονότα που θα προκύψουν θα σας βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Σε οικονομικό επίπεδο να είστε εγκρατείς, αν θέλετε στο μέλλον να έχετε την άνεση σε αγορές και επενδύσεις.