Social Icons

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2015

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και οι περισσότεροι άρχισαν να κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους. Όμως, ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη για το που θα πρέπει να πάει για να περάσει τέλεια τις μέρες που θα αποδράσει από την καθημερινότητα ή για το τι θα πρέπει να κάνει.
Σε κάποιους αρέσει η έξαλλη ζωή και η έντονη δράση, ενώ κάποιοι προτιμούν ένα μπαλκόνι με θέα που θα απολαμβάνουν τη φύση διαβάζοντας τα βιβλία που προμηθεύτηκαν για τις διακοπές τους.
Με βάση το ζώδιο του καθενός μπορούμε να έχουμε μια ιδέα για τις προτιμήσεις του, οπότε ας δούμε κάποια στοιχεία πιο αναλυτικά που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα το ταίρι μας ή τους φίλους που θα επιλέξουμε να κάνουμε μαζί τους διακοπές.…

ΚΡΙΟΣ: Διακοπές για τους Κριούς σημαίνει δράση και περιπέτεια. Θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι να εξερευνήσουν καινούρια μέρη και οτιδήποτε στημένο ή προγραμματισμένο δεν είναι αυτό που τους ταιριάζει. Είναι ικανοί να δοκιμάσετε και τα πιο ακραία αθλήματα θαλάσσης προκειμένου να μην πλήξουν. Βέβαια, όλα αυτά τα θέλουν σε μέρη όπου θα υπάρχει πληθώρα κόσμου να τους απολαμβάνει, για αυτό τα ερημικά μέρη δεν είναι κατάλληλα για τις δικές τους διακοπές. Με κυβερνήτη τους τον Άρη είναι επόμενο ότι έχουν ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας και είναι πρόθυμοι να τα χρησιμοποιήσουν στις διακοπές τους. Νησιά που θα ταίριαζαν στην προσωπικότητά τους, εκτός από τη Μύκονο που προσφέρει έντονη ζωή, δυο νησιά που θα τους παρέχουν κοινωνική ζωή στο έπακρο είναι η Κρήτη και η Ρόδος, όπως και η Πάρος και η Σκιάθος.

ΤΑΥΡΟΣ: Σαν απόλυτοι λάτρεις της πολυτέλειας και των ανέσεων, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν να φύγουν για διακοπές αν δεν έχουν από πριν βρει το μέρος που τους ταιριάζει. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, δεν ανήκουν σε αυτούς που ξεκινούν για ένα προορισμό λέγοντας θα βολευτούμε φτάνοντας. Αποζητούν ένα μέρος ήσυχοαπό ενοχλητικούς θορύβους, που θα τους παρέχει καλό φαγητό, βραδινή διασκέδαση, άνετες βόλτες και δε θα αναγκαστούν να προβούν σε αλλαγές. Βέβαια, όλα αυτά τα θέλουν σε λογικές τιμές που σημαίνει ότι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Μέρη που τους ταιριάζουν για τις διακοπές τους είναι η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα ή οι Παξοί. Αν πάλι έχουν κάνει καλό κουμάντο στο πορτοφόλι τους οι εξωτικές Μαλβίδες θα τους ξετρέλαιναν.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ήσυχα μέρη χωρίς κόσμο, ερημικά τοπία με απόλυτη σιωπή, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα Δίδυμο. Είναι γεννημένος εξερευνητής με ανήσυχο πνεύμα που θέλει στη ζωή του να γνωρίσει συναρπαστικά μέρη, να γνωρίσει καινούριο κόσμο, να αποκτήσει νέα ενδιαφέροντα. Με κυβερνήτη του τον Ερμή,δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να επικοινωνήσει ακόμα και αν πάει σε ένα μέρος μόνος του. Πάντα βρίσκει τρόπο να αποκτάει παρέες οι οποίες τον λατρεύουν και αποζητούν την παρέα του. Του αρέσει να μαθαίνει για νέους πολιτισμούς, οπότε αν τα οικονομικά του το επιτρέπουν αποζητά ταξίδια στο εξωτερικό. Αν όχι τότε οι προορισμοί που θα διάλεγε είναι η Σαντορίνη μόνο για λίγες μέρες αλλιώς θα τον κουράσει, η Χαλκιδική που του προσφέρει εναλλαγές, η Κεφαλονιά που ταιριάζει στην τρέλα του και η Κρήτη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Με κυβερνήτη τη Σελήνη και ως εκπρόσωποι του νερού λατρεύουν τα μέρη που είναι κοντά σε θάλασσα ή γενικά σε νερό και κατά προτίμηση να είναι ήρεμα και ρομαντικά. Ο έντονος συναισθηματικός κόσμος που διαθέτουν χρειάζεται ασφάλεια για αυτό δύσκολα θα πάνε σε μέρη που δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν και κυρίως δε θα το τολμούσαν ποτέ μόνοι τους. Δεν είναι λάτρεις των έντονων δραστηριοτήτων, της πολυκοσμίας ή των επικίνδυνων σπορ. Προτιμούν την άνεση της ξαπλώστρας ακόμα και αν δεν κολυμπήσουν ούτε μία φορά. Έχουν συνήθειες που δεν αποχωρίζονται, οπότε όπου πάνε θέλουν να νιώθουν τη θαλπωρή που θα είχαν στο σπίτι τους. Μέρη που θα τους προσφέρουν χαλάρωση και ξεκούραση είναι η Σκόπελος, η Αμοργός, η Ιθάκη και η Μήλος

ΛΕΩΝ: Μέρη που προσφέρουν πολυτέλεια και ανέσεις με εκλεπτυσμένο κόσμο, είναι το ιδανικό μέρος για ένα Λέοντα που αρέσκεται να κάνει φιγούρα στο πέρασμά του. Εάν θέλετε να τον κάνετε εχθρό σας, απλά του προτείνετε κάποιο απόμερο μέρος μακριά από τον πολιτισμό ή να κάνετε κάμπινγκ. Δεν τους αρέσει να ξοδεύουν ενέργεια για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» τους, αφού διακοπές για αυτούς σημαίνει διασκέδαση και θα κάνουν ότι μπορούν για να την εξασφαλίσουν. Λατρεύουν τον Ήλιο, κάτι που δεν είναι πρωτότυπο καθώς είναι και κυβερνήτης τους, ενώ δεν αντέχουν οτιδήποτε μίζερο ή να τον περιορίζουν. Χρειάζονται έναν προορισμό που θα προσφέρει ανέσεις, έντονη διασκέδαση αλλά θα έχουν και ηρεμία όταν την ζητήσουν. Μέρη σαν τη Σαντορίνη ή την Κρήτη μπορούν να τους καλύψουν, καθώς και η Μύκονος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Με κανονισμένη και την παραμικρή λεπτομέρεια σαν οργανωτικό ζώδιο της γης που είναι θα αποφασίσει να πάει διακοπές. Αν δεν έχει πλήρες πρόγραμμα του τι θα κάνει τις ημέρες που θα φύγει, δεν πάει πουθενά. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και αυτό το επιτυγχάνει με άριστη οργάνωση. Μέρη με αξιοθέατα, μουσεία, που κουβαλούν μια ιστορία τα προτιμά από αυτά που δεν έχουν αν του προσφέρουν τίποτα πνευματικό. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό για τους Παρθένους είναι η καθαριότητα, οπότε αποκλείονται μέρη που δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί με αφθονία το νερό ή μέρη που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής. Προτιμούν μέρη που δε χρειάζονται πολλές μετακινήσεις οπότε μια καλή επιλογή είναι οι Σπέτσες, η Αλόννησος, οι Παξοί και η Χαλκιδική.

ΖΥΓΟΣ: Με κυβερνήτη την Αφροδίτη σίγουρα αναζητούν μέρη κοσμοπολίτικα, όμως επειδή είναι και το πιο αναποφάσιστα ζώδια, θα αλλάξουν εκατό φορές γνώμη πριν ξεκινήσουν για τον προορισμό τους ο οποίος μπορεί να αλλάξει ακόμα και την τελευταία στιγμή. Εάν τους παροτρύνουν φίλοι ή αγαπημένα πρόσωπα παίρνουν την απόφαση πιο γρήγορα, ώστε αν δεν ικανοποιηθούν με την επιλογή του μέρους να μη φταίνε οι ίδιοι. Οι εναλλαγές στη διάθεσή τους ποικίλες, αλλά πάντα θέλουν να περνάει ο λόγος τους. Του αρέσει να τα έχουν όλα στα πόδια τους, οπότε μέρη με ωραία μαγαζιά που μπορούν να τα εξερευνήσουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν είναι ότι καλύτερο, ειδικά αν το συνδυάζουν με καλό φαγητό. Νησιά που τους ταιριάζουν είναι η Νάξος, η Σαμοθράκη, η Άνδρος, η Ικαρία και η Σίφνος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μυστήριο, περιπέτεια και πρόκληση. Μέρη που μπορούν να τους τα προσφέρουν, γίνονται αγαπημένος προορισμός. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα γνωρίσουν πολύ κόσμο, εξάλλου δεν τους αρέσει να νιώθουν ανταγωνιστικά. Με κυβερνήτη τον Πλούτωνα, αναζητούν την καλοπέραση, αλλά τους αρέσουν εκκεντρικά πράγματα και ότι τους εξιτάρει τη φαντασία. Η αίσθηση της ανακάλυψης κάτι νέου, αυξάνει κατακόρυφα τη διάθεσή τους αφού ελκύει την περιέργειά τους. Λατρεύουν την επαφή με τη φύση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προτιμήσουν να κοιμηθούν σε αυτήν αντί της άνεσης του ξενοδοχείου, αλλά γοητεύονται από νέους πολιτισμούς οπότε αν το σηκώνει το πορτοφόλι τους θα τολμήσουν ακόμα και ένα ταξίδι στην Κίνα. Περιοχές που είναι ιδανικές για εξερεύνηση όπως η Ζάκυνθος, η Μήλος, η Σαμοθράκη, η Σκόπελος και η Πάτμος γίνονται αγαπημένοι τους προορισμοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Από τη φύση τους ταξιδιάρηδες, τους αρέσει η περιπλάνηση και οι εξορμήσεις σε μέρη που δεν έχουν ξαναδεί. Με κυβερνήτη το Δία προτιμούν μέρη πολυσύχναστα που θα μπορούν να διασκεδάσουν με νυχτερινές εξόδους, να φλερτάρουν και να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους. Όσες μέρες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές, θέλουν η κάθε μία να είναι διαφορετική και να μη μένουν στάσιμοι στα ίδια και στα ίδια. Απεχθάνονται να τους πιέζουν για αυτό είναι πολύ προσεκτικοί με ποιους θα πάνε. Οι Τοξότες είναι από τα ζώδια που αγαπούν το κάμπινγκ και τα καλοκαιρινά σπορ και γενικώς τους αρέσει ένα γεμάτο πρόγραμμα από δραστηριότητες. Η Αμοργός, η Ρόδος, τα Κουφονήσια, η Ανάφη και η Κρήτη, είναι προορισμοί που τους ταιριάζουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Με βάση τα οικονομικά τους διαλέγουν μέρη που τους προσφέρουν άνεση και παροχές, καθώς θεωρούν ότι με σωστούς υπολογισμούς μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν. Λατρεύουν τα μέρη με ησυχία, καθώς η οχλαγωγία είναι κάτι που δεν τους ταιριάζει. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, δεν έχουν πρόβλημα ακόμα και να κάνουν διακοπές στο βουνό, αν βρουν αυτό που τους εκφράζει. Εάν υπάρχουν μέρη που έχουν πάει και τους άρεσαν δεν έχουν πρόβλημα να ξαναπάνε ώστε να μη χρειαστεί να αναζητήσουν από την αρχή το ιδανικό μέρος και χάσουν το χρόνο τους που τον θεωρούν πολύτιμο για τα επαγγελματικά, τα οποία πολλές φορές τα κουβαλούν μαζί τους και στις διακοπές. Νησιά όπως η Μύκονος δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους, οπότε προτιμούν την ήσυχη Κεφαλονιά, τη Σκιάθο ή κοντινά νησιά όπως η Ύδρα

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Με κυβερνήτη τους τον Ουρανό δε θα μπορούσαν να ήταν κάτι λιγότερο από απρόβλεπτοι ή πρωτοπόροι. Κάνουν περίεργες επιλογές και αυτό τους δυσκολεύει να βρουν παρέα που θα τους ταιριάζει παρόλο που είναι αρκετοί επικοινωνιακοί. Λατρεύουν τα μέρη που παντρεύουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο και μπορείς όποτε θέλεις να διασκεδάσεις ή να απομονώνεσαι ανάλογα την διάθεση. Δύσκολα μένουν στάσιμοι σε ένα μέρος, για αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει μέρος διακοπών. Ταξίδια εκτός της χώρας είναι για αυτούς μεγάλη πρόκληση, καθώς καθετί καινούριο τους ενθουσιάζει και τους μαγνητίζει. Εάν τα οικονομικά τους το επιτρέπουν μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό θα προτιμηθούν από κάθε άλλο προορισμό. Αλλιώς μέσα στις επιλογές που ταιριάζουν στο ερευνητικό πνεύμα τους είναι η Αστυπάλαια, η Χίος, η Ικαρία και ίσως και η Σαντορίνη.

ΙΧΘΥΣ: Σαν γνήσια ψαράκια λατρεύουν το νερό και με Κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, δεν υπάρχει περίπτωση στους καλοκαιρινούς προορισμούς τους να μην διαλέξουν υδάτινο μέρος. Δεν θέλουν πολυκοσμία και βαβούρα, απεναντίας αποζητούν την ησυχία, το κολύμπι, απαλή μουσική και εννοείται ρομάντζο και βόλτες κάτω από το φως του φεγγαριού. Δε ζητάνε πολλά για να περάσουν όμορφες διακοπές, γι’ αυτό δεν τους αρέσει να τους επιβάλλουν να ακολουθήσουν προγράμματα. Προτιμούν τις πολύωρες συζητήσεις, από το να ξοδεύουν τις ώρες τους σε κλαμπ. Τα μέρη που θα διαλέξουν θα πρέπει να έχουν ιστορία και άφθονα αξιοθέατα, οπότε μέρη όπως η Ρόδος, η Ιθάκη, η Κρήτη, η Σκόπελος ή τα Κύθηρα τους ταιριάζουν ιδιαίτερα.