Social Icons

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ - 2018

Ο μεγάλος δάσκαλος Δίας, πλανήτης της επέκτασης, της περιπέτειας, της εύνοιας και των όμορφων συναισθημάτων, που μας προσφέρει ελευθερία, μας κάνει να είμαστε ο εαυτός μας και να νιώθουμε ασφαλείς, από τις 10 Οκτωβρίου 2017 εγκατέλειψε το Ζυγό και πέρασε στο Σκορπιό.

Με τον Δία στον Σκορπιό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να χειριστούμε τις πιο σοβαρές πτυχές της ζωής, να εστιάσουμε καλύτερα και να μην κολλήσουμε στην απαισιοδοξία ή την κατάθλιψη.

Ο Δίας είναι ένας ευτυχισμένος πλανήτης και κυβερνά την αισιοδοξία και ο Σκορπιός κυβερνά το σκοτάδι και τη σοβαρότητα της ζωής. Μπορεί να είναι αντίθετα άκρα του φάσματος, αλλά μαζί μπορούν να συνδυαστούν και να μας βοηθήσουν να διασχίσουμε δρόμους περνώντας ευκολότερα εμπόδια, ακόμα και να μάθουμε να παίζουμε μαζί τους.

Η νέα θέση του Δία στο Σκορπιό  ισχυροποιεί συναισθηματικούς δεσμούς με τα άτομα που μας ενδιαφέρον, μας βοηθάει να αποκτήσουμε περισσότερη οικειότητα και μας αποτρέπει στο να ασχοληθούμε με επιφανειακές συνδέσεις καθώς στις σχέσεις μας με τους άλλους θα αποζητούμε βάθος, νόημα και σταθερότητα.

Η ενέργεια που δίνει ο Σκορπιός στον Δία, ενισχύει την έρευνα και το ενδιαφέρον για ότι σημαντικό συμβαίνει, οπότε μπορούμε να επικεντρωθούμε σε κάτι μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά του θέματος, να κατανοήσουμε τα πάντα και να εξαντλήσουμε κάθε πηγή. Ευνοεί την πρόοδο, την εκμάθηση και την επίτευξη, αλλά θα χρειαστεί να εργαστούμε και να κάνουμε ένα βήμα πίσω μερικές φορές.

Καθώς ο Σκορπιός εξουσιάζει τα χρήματα των άλλων (φόροι, δάνεια, χρέη, κληρονομιές, επιχειρηματικά ή κοινά οικονομικά, αποθέματα κ.λπ.), περνώντας στο Δία θα φέρει σπουδαίες στιγμές για τον κόσμο οικονομικά. Ίσως δούμε χώρες να γυρίσουν την οικονομία υπέρ τους ή να πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται, εταιρείες να ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα και σε προσωπικό επίπεδο θα υπάρχουν ευκαιρίες για ευημερία.

Η τελευταία φορά που ο Δίας ήταν στον Σκορπιό ήταν τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Νοέμβριο του 2006, οπότε αν ανατρέξετε το μυαλό σας πίσω σε ό, τι συνέβη στη ζωή σας κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, θα πάρετε μια ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε αυτή τη χρονιά.

Η καλή ενέργεια ξεκινάει από την αρχή της χρονιάς, καθώς μαζί με το Δία και ο Άρης θα είναι στον Σκορπιό (9/12/17 έως 26/1/18). Επικεντρωθείτε στους τομείς της ζωής σας που κυριαρχούνται από το σπίτι και αρχίστε να εργάζεστε πάνω σε σχέδια. Ο Σκορπιός είναι αμείλικτος και επικεντρωμένος, οπότε η θέση του είναι εξαιρετική για την εργασία σε κάτι που είναι δύσκολο, καθώς θα έχουμε τη θέληση να προωθήσουμε και να το λειτουργήσουμε.

Σαφώς δε θα είναι όλα ρόδινα αν και θα το θέλαμε, εφόσον ο Δίας στο Σκορπιό κάνει ένα σταθερό τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο.  με τον Δία στον Σκορπιό απέναντι από τον Ουρανό στον Ταύρο. Θα πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε πιο γενναιόδωροι και παιχνιδιάρικοι, διασκεδαστικοί και χαρούμενοι. 

Από τις 9/3 έως τις 10/7 που ο Δίας θα κινείται ανάδρομος στο Σκορπιό, θα φανερωθούν κρυφοί εχθροί στον εργασιακό χώρο, η συνεννόηση θα γίνεται δυσκολότερα, ο κοινωνικός σας τομέας θα αντιμετωπίζει προβλήματα και η τύχη θα είναι περιορισμένη. Προσπαθήστε να μην αφήσετε την απογοήτευση να σας κυριεύσει, απεναντίας δουλέψτε τους προβληματισμούς σας και χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Σκορπιού για θετικά πράγματα.

Τον Οκτώβριο που η Αφροδίτη θα βρίσκεται και αυτή στο Σκορπιό και θα κινείται ανάδρομα, θα πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να ανοίγουμε συναισθηματικά, αλλά και να είμαστε λιγότερο θυμωμένοι ή οργισμένοι στην αγάπη και στις σχέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά για να πετύχουμε, και να μην είμαστε τόσο αδιάφοροι. 


Όσοι ανήκετε στο ζώδιό του Σκορπιού, έχετε Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα, αξιοποιήστε την παρουσία του Δία για να καλυτερεύσετε τη ζωή σας, να αποκομίσετε νέες εμπειρίες και γιατί όχι να επεκταθείτε. Όσοι έχετε πλανήτες στο Σκορπιό, θα πάρετε μέρος της εύνοιας του Δία. Εάν έχετε γενέθλιο Πλούτωνα στο Σκορπιό η διέλευση του Δία στο Σκορπιό θα συγκλίνει με τον Πλούτωνα σας, οπότε απολαύστε προσωπική δύναμη και ανάπτυξη.