Social Icons

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κεραυνοβόλος έρωτας

«Love in first sight» (έρωτας με την πρώτη ματιά)
Πολυσυζητημένο θέμα που απασχολεί κατά καιρούς διάφορους μελετητές, επιστήμονες, αλλά και ανθρώπους απλούς.

Πλανητικά ή  αστρολογικά ο Άρης για το αρσενικό και η Αφροδίτη για το θηλυκό παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σε μια ξαφνική έλξη.
Ο Άρης σε ερωτικό επίπεδο αντιπροσωπεύει τις ορμές και την αρρενωπότητα που έχουν σχέση με τη σεξουαλικότητα. Στο ωροσκόπιο των αντρών δείχνει  πως αντιμετωπίζει τη γυναίκα  για να της εκδηλώνει τον ερωτισμό του και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ενώ στων γυναικών αντιπροσωπεύει ποιο είδος άντρα τις έλκει.
Η Αφροδίτη δείχνει  την ανάγκη και την ικανότητά  για τον έρωτα. Δείχνει τις  αισθητικές προτιμήσεις και τη φυσική έλξη που νιώθουμε για κάποιο άλλο άτομο. Η θέση της Αφροδίτης μας επηρεάζει έντονα όταν επιλέγουμε σύντροφο. Βρίσκεται πάντα κοντά στον Ήλιο (στο ωροσκόπιο), είτε στο ίδιο ζώδιο είτε σε ένα από τα δύο παραπλεύρως. Η Αφροδίτη μας δίνει τις ερωτικές εμπειρίες που επηρεάζουν την κρίση στις επιλογές μας. Ανάλογα σε ποιον οίκο βρίσκεται καθορίζεται αν θα έχουμε έντονες και ενεργητικές συναισθηματικές επαφές.
Από επιστημονικής  απόψεως δύο ορμόνες η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα φαίνεται ότι παίζουν  πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την  ακαριαία προσέγγιση.
Επίσης η νευροπομπή μονοαμίνες, ντοπαμίνη, νορεπινεφρίνη και σεροτονίνη παίζουν σημαντικό ρόλο στο αντικείμενο αυτό.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε για τον  έρωτα της πρώτης ματιάς ο οποίος δε γνωρίζουμε τι διάρκεια μπορεί να έχει στο μέλλον. Για τη σταθερότητα αυτού του έρωτα ρόλο παίζουν οι οξυτοσίνες και οι βασοπρεσσίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σταθερότητά του. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά εξαρτάται κυρίως από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου στη δεδομένη στιγμή και χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Από παρατηρήσεις βλέπουμε ότι οι άνδρες πέφτουνε πρώτοι στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Αυτά όσο αφορά την οργανική χημεία του σώματος.
Σε ότι αφορά  το καθαρά ψυχολογικό- ηλεκτρομαγνητικό τομέα, λειτουργεί με τους ίδιους μηχανισμούς  που έχει το μάτιασμα.

Για να συμβεί ο έρωτας με την πρώτη ματιά  δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει  πάρα πολύ ωραία εμφάνιση, καθώς μπαίνουν στη μέση άλλα στοιχεία που οι προεκτάσεις τους αν τις αναπτύξουμε σε αυτό το άρθρο θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πολύ μακριά.
Σε σύνοψη όλων αυτών των ορμονικών λειτουργιών  το σώμα δρα ηλεκτροχημικά. Ως εκ τούτου "εκπέμπει" και "λαμβάνει" ακτινοβολία.
Μπορούμε να δώσουμε διάφορα ονόματα σε αυτήν την ακτινοβολία αλλά είναι προτιμότερο  να αφήσουμε τους φίλους μας να την  ονομάσουν όπως θέλουν. Η ακτινοβολία αυτή όμως δεν έχει σταθερή συχνότητα και μήκος κύματος. Διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση (μάτιασμα- έρωτας με την πρώτη ματιά- αντιπάθεια- συμπάθεια- έλξη- αποστροφή, κ.α.) Αυτή η διαφοροποίηση είναι ένα μεγάλο μυστήριο στο ποιος παράγοντας τη διαφοροποιεί.
Το πιθανότερο είναι να είναι πολλοί παράγοντες σε συνδυασμό μεταξύ τους. Δηλαδή, σωματική και ψυχική κατάσταση- αστρικοί συνδυασμοί της συγκεκριμένης στιγμής- μαγνητική κατάσταση του μέρους και της ατμόσφαιρας και άλλοι πολλοί.
Όλοι αυτοί  οι παράγοντες σ’ ένα περίεργο και  μοναδικό συνδυασμό για κάθε άτομο  ξεχωριστά, δρουν ακαριαία και δημιουργούν αυτό που λέμε «έρωτας με την πρώτη ματιά».
Το λεπτό  σημείο όμως που πρέπει να καταλάβουμε εδώ είναι ότι οι παράγοντες που  δημιούργησαν τον «έρωτα με την πρώτη  ματιά δεν είναι οι ίδιοι που  θα εγγυηθούν την σταθερότητα  αυτού του έρωτα διαχρονικά. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους τη δεδομένη στιγμή και αποχώρησαν. Το θέμα της σταθερότητας αυτού του έρωτα είναι δουλειά άλλων διεργασιών και συνθηκών.
Το φαινόμενο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να εξεταστεί και από διαφορετικές απόψεις. Οι σύγχρονοι καιροί, υπαγορεύουν ο έρωτας με την πρώτη ματιά γίνεται κάτω από «προϋποθέσεις», για να προσθέσουμε λίγο χιούμορ, διότι όταν αναμιγνύουμε τον έρωτα με «προϋποθέσεις» μάλλον για κωμωδία με χιούμορ μιλάμε.
Πάντως είναι  γεγονός ότι ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει και αναλόγως από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς χωρίζεται σε 2 μέρη. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι είναι μία αλληλεπίδραση μαγνητική, άλλοι ότι είναι μία αλληλεπίδραση ψυχική και άλλοι ότι είναι μία επίδραση ορμονική.
Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και όλοι έχουν δίκιο.