Social Icons

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Κρόνος ανάδρομος στον Τοξότη» - 14 Μαρτίου

Ο πλανήτης Κρόνος κυβερνήτης  του Αιγόκερου και του Υδροχόου, δάσκαλος που ο καθένας μίσησε, αλλά στο τέλος από αυτόν έμαθε τα περισσότερα, στις 14 Μαρτίου ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη στις 4ο 55΄, όπου θα τη συνεχίσει μέχρι τις 2 Αυγούστου 2015 στις 28ο 16΄του Σκορπιού.


Εκπροσωπεί την εξουσία, την οικοδόμηση, την πειθαρχία, αλλά και τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς. Επίσης, ευθύνεται για τη διάλυση συνεργασιών, στόχων, ονείρων ή συμμαχιών, αν κάποιες είναι επιβλαβείς και πρέπει να τερματίσουν. Μόνο με επιμονή και την πάροδο του χρόνου μπορούμε να δούμε τα θαύματα που μας προσφέρει.

Ο Κρόνος με τη θέση του στον Τοξότη (ζώδιο που κυβερνά ο Δίας), αποκτά μια άλλη διάσταση, καθώς δύο μεγάλοι δάσκαλοι συνεργάζονται, βάζοντας όρια στην ανηθικότητα και προάγοντας ανώτερα επίπεδα εξέλιξης.

Με την ανάδρομη πορεία του δοκιμάζονται οι αντοχές και όλα τα παραπάνω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κέρδος. Όμως, επιβάλλεται να επανεξετάζονται προσεκτικά συμφωνίες και σχέδια, μελετώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Περισσότερο επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού  (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς).

Ας δούμε αναλυτικά την επίδρασή του από αυτή τη θέση σε κάθε ζώδιο…

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες που θα επικρατούν θα περιορίζουν τον ωφέλιμο χρόνο για να προωθήσετε σχέδια και θα χρειαστεί σε μερικά να αλλάξετε κατεύθυνση, ενώ οι στόχοι που έχετε θέσει θα προσκρούουν σε εμπόδια. Θα υπάρχει άφθονο παρασκήνιο και θα πρέπει να διατηρήσετε αποστάσεις από ορισμένα άτομα, καθώς θα αποδειχθεί ότι οι προθέσεις τους δεν ήταν καθαρές απέναντί σας.

ΤΑΥΡΟΣ: Κάντε έναν απολογισμό της ζωής σας μέχρι τώρα και αντιμετωπίστε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν είναι ώρα για ψευδαισθήσεις και ονειροπολήσεις, αλλά για πράξεις και έργα. Οι αλλαγές ιδιαίτερα σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο κρίνονται απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και να περιοριστούν οι εντάσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Το πρώτο σας μέλημα είναι να δείξετε υπευθυνότητα απέναντι σε υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει να φέρετε σε πέρας, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι γύρω σας ότι κινείστε με σοβαρότητα και να μην δημιουργηθούν αποστάσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσπαθήστε να λύσετε προβλήματα που σας ταλαιπωρούν καιρό, αλλά μην πάρετε αποφάσεις που δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Το έντονο στρες που θα σας κυριεύσει, θα σας καταβάλει ψυχολογικά και θα αυξήσει κατακόρυφα το άγχος σας. Βρείτε τρόπους να αποδεσμευτείτε από ότι σας πνίγει και σας καταπιέζει και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας , χωρίς να εκτεθείτε απέναντι σε άτομα που έχουν σχηματίσει μια καλή εικόνα για το άτομό σας. Αποφύγετε να αναλάβετε νέες ευθύνες, καθώς ήδη έχετε αρκετές.

ΛΕΩΝ: Θα δοκιμαστείτε  σε σχέσεις κα συνεργασίες και ίσως βρεθείτε αντιμέτωποι με άτομα του επαγγελματικού σας χώρου που έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων από εσάς. Διατηρήστε την αυστηρότητά σας, αλλά μειώστε το συντηρητισμό που ρίχνει την ψυχολογία σας όταν τον πράττετε ακόμα και εκεί που δεν πρέπει. Πιστέψτε στη δυναμική σας και μιλήστε με θάρρος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Για να αντεπεξέλθετε απέναντι σε δυσκολίες ή εμπόδια που θα εμφανιστούν, θα γίνεστε απόλυτοι έως σκληροί. Δείχνοντας επιμονή και διατηρώντας τις απαιτούμενες ισορροπίες, η δημιουργική σας έκφραση δεν πρόκειται να εμποδιστεί. Μην αφήσετε κρίσεις πανικού να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας και βοηθήστε άτομα του περίγυρού σας να καταλάβουν την αξία σας.

ΖΥΓΟΣ: Θα έχετε αυξημένες τάσεις ανεξαρτησίας και θα θέλετε να αποδεσμευτείτε από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Συγκρατήστε συναισθήματα ανεπάρκειας, καθώς δεν είναι αυτό το ζητούμενό σας. Βρίσκεστε σε σύγχυση και οποιαδήποτε βιαστική ενέργεια θα σας ζημιώσει. Ζήστε το παρόν και μην αναμοχλεύσετε καταστάσεις του παρελθόντος που θα σας γυρίσουν πίσω.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Θα βγουν στην επιφάνεια όλες σας οι ευαισθησίες σε υπερβολικό βαθμό, αλλά για καλή σας τύχη το συναίσθημα αισιοδοξίας  δε θα σας εγκαταλείψει και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ότι σας περιορίζει και σας βγάζει εκτός προγράμματος. Άτομα κύρους θα είναι πρόθυμα να σας βοηθήσουν σε ένα νέο ξεκίνημα, οπότε συγκεντρωθείτε σε αυτό και μην αποκλίνετε της πορείας σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Οι αναζητήσεις σας για ποιοτική επικοινωνία θα συνεχίζονται, καθώς νιώθετε ένα κενό που θεωρείτε ότι πρέπει να γεμίσετε μέσα από τις συναναστροφές σας. Δεν είναι κακό να αποκτήσετε πιο στενές επαφές, αρκεί να τηρείτε το μέτρο και να μην μπερδέψετε άτομα του επαγγελματικού σας χώρου με τον προσωπικό, γιατί θα αποπροσανατολιστείτε. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Έχετε επίγνωση της γενικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, όμως, η επιτυχία των στόχων που έχετε θέσει θα αργήσει να έρθει. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βάλετε μία τάξη στα οικονομικά σας, αποφεύγοντας περιττά έξοδα και ανούσιες αγορές. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βρεθείτε στο αντίθετο άκρο και να σας πιάσουν κρίσεις τσιγκουνιάς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Περισσότερο συγκρατημένοι και με συναίσθηση του τι γίνεται γύρω σας, θα αρχίσετε να βλέπετε την πραγματικότητα και θα κάνετε απολογισμό των λαθών που κάνατε στο παρελθόν. Πολλά θα αλλάξουν στη ζωή σας και διατηρώντας τη λογική πάνω από το συναίσθημα θα έχετε το προβάδισμα. Δείξτε τα συναισθήματά σας σε αγαπημένα σας πρόσωπα, χωρίς να ζητάτε ανταλλάγματα.

ΙΧΘΥΣ: Θα χρειαστεί να ωριμάσετε και να δείτε κατάματα αλήθειες που αρνιόσασταν μέχρι τώρα. Καλλιεργήστε μια αισιόδοξη τακτική και κρατηθείτε μακριά από αρνητικές σκέψεις. Η σκληρή δουλειά θα λειτουργεί σαν φάρμακο για τις ανασφάλειες, οπότε θεωρείται σκόπιμο να αφήσετε κατά μέρους εγωιστικές συμπεριφορές. Πλησιάστε τα άτομα της οικογένειάς σας και αναλάβετε υποχρεώσεις που έχετε απέναντί τους και έχετε αμελήσει.