Social Icons

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΝΗΤΕΣ

ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Κάθε ένας από τους πλανήτες έχει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, αλλά μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για τα στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης, όσο και για γεγονότα που θα συμβούν καθώς και για τις επιρροές που ασκούν πάνω στον πλανήτη. 



Ο  ήλιος είναι ο ενιαίος σημαντικότερος πλανήτης στο γενέθλιο διάγραμμα επειδή αντιπροσωπεύει το εγώ και την προσωπικότητά σας. Ο ήλιος κινείται μέσω των δώδεκα αστερισμών κάθε έτος που προχωρεί περίπου έναν βαθμό ημερησίως (53 δευτερόλεπτα ημερησίως). Περνά περίπου κάθε 30 ημέρες σε κάθε αστερισμό και δεν πηγαίνει ποτέ ανάδρομος. Είναι η καρδιά του ηλιακού συστήματος. Είναι η πηγή φωτός, της ενέργειας, της ζωής στον κόσμο, και επιπλέον σε έναν γενέθλιο χάρτη είναι η πηγή ενέργειάς μας, η υγεία και η ζωτικότητά μας. Είναι η θεμελιώδης δύναμη ζωής μας.
Ο Ήλιος έχει την εξουσία πέρα από το μεμονωμένο σκοπό μας, δείχνει τι είμαστε. Σε πρακτικό επίπεδο, είναι η συνειδητή αίσθηση ποιοι είμαστε ως άτομα. Λειτουργεί μόνο στην παρούσα στιγμή και περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση της θέλησής μας για να λάβει μέτρα, να δημιουργήσει κάποια έκφραση των αληθινών «πιστεύω» και «θέλω» και της προσωπικότητάς μας. Επηρεάζει την πλάτη, την καρδιά και τα μάτια. Είναι ο κυβερνήτης του Λέοντα.

Η σελήνη είναι ο πιο προσωπικός πλανήτης και παρουσιάζει τις ισχυρές συναισθηματικές συνδέσεις. Περνάει από τέσσερις φάσεις κάθε 29 ημέρες: το πρώτο τέταρτο (νέο φεγγάρι),  το δεύτερο τέταρτο, το τρίτο τέταρτο (πλήρες φεγγάρι) και το τέταρτο. Αυτό το ολοκλήρωμα και η εξασθένιση συνεχίζονται ατέλειωτα σε ένα απολύτως προβλέψιμο σχέδιο. Είναι ο δεύτερος σημαντικός πλανήτης στο διάγραμμα της αστρολογίας, καθώς ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αρσενική αρχή και η Σελήνη τη θηλυκή αρχή. Δείχνει το υποσυνείδητό μας, δίνει τη μορφή στην ενέργεια και την έκφραση του ήλιου και υπό αυτή τη μορφή είναι η μνήμη μας. Η προηγούμενη εμπειρία μας, οι ελπίδες, οι φόβοι, τα σχέδια και οι προσδοκίες μας αντιπροσωπεύονται από το φεγγάρι. 
Ασκεί τις ιδιαίτερες επιρροές πέρα από τις γενικές ή συνηθισμένες κοινές υποθέσεις της καθημερινής ζωής. Κάνει μια πλήρη διέλευση στα ζώδια κάθε 27 έως 28 ημέρες. Καθώς περνά μέσω των οίκων, διαμορφώνει τις διαφορετικές πτυχές της ζωής μας: τη γέννηση, τα γεγονότα, τα συναισθήματα και τις καταστάσεις του μυαλού ή της υγείας αναλόγως.
Χάρη στο φεγγάρι, είμαστε σε θέση να θυμηθούμε τα σχέδιά μας, να δημιουργήσουμε τις συνήθειες (καλές και κακές) και να οργανώσουμε τη ζωή μας χωρίς να είναι απαραίτητο να δώσουμε πλήρη προσοχή στις στερεότυπες δραστηριότητές μας. Επίσης, η Σελήνη αντιπροσωπεύει τη στάση μας απέναντι στη μητρότητα, την οικογένειά μας, τους προγόνους και την κληρονομιά μας. Η σχέση μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί επεξηγεί τη σχέση μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου, της λογικής, της συναισθηματικής και της πνευματικής μας φύσης. Είναι κυβερνήτης του Καρκίνου.

Στην αρχαία μυθολογία ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των Θεών, διάσημος για την ταχύτητά του και θεωρείτο η αρχική ή πηγή επικοινωνίας και μεταφορά των πληροφοριών. Σαν πλανήτης απεικονίζει τη διαδικασία σκέψης και περνάει και από τους δώδεκα αστερισμούς σε περίπου ένα έτος. Είναι αρμόδιος για τις πληροφορίες επεξεργασίας για μας σε όλα τα επίπεδα. Κυβερνάει την επικοινωνία, τη λογική και τις διανοητικές ικανότητές μας. Μας δίνει την ικανότητα να αντιληφθούμε το λόγο και να κατανοήσουμε τον κόσμο. 
Επίσης, κυβερνάει τα ταξίδια, πώς επικοινωνούμε με άλλους αλλά ακόμα και με τον εαυτό μας, πώς διαλογιζόμαστε και ποια είναι η κοινή μας αίσθησή μας σε όλα τα λογικά πράγματα που εκφράζονται και γράφονται. Ο Ερμής αξιολογεί, ζυγίζει και επεξεργάζεται τις δεξιότητες εκμάθησης. Είναι ο μόνος ουδέτερος πλανήτης που είναι εξίσου ημερήσιος και νυκτερινός, οπότε αντιπροσωπεύει την ισορροπία των δύο ενεργειών.
Η τοποθέτησή του στο γενέθλιο χάρτη παρουσιάσει το κίνητρό μας για επικοινωνία, καθώς και συνιστώμενες μεθόδους. Η επιρροή του εκτός από το νευρικό σύστημα, είναι στα χέρια, τα μπράτσα, τους ώμους και τις κλειδώσεις μας. Τα άτομα που έχουν τον Ερμή για κυβερνήτη τους, είναι γρήγορα στο να διακρίνουν τις σωστές αποφάσεις, είναι πρόθυμα για γνώση και τους αρέσει πολύ το διάβασμα. Εκτός από τη Σελήνη, ο Ερμής είναι το γρηγορότερο κινούμενο σώμα στο ηλιακό σύστημα και γι’ αυτό λειτουργεί και ως «αγγελιοφόρος» των άλλων πλανητών και περιλαμβάνεται συχνά στο συγχρονισμό των γεγονότων και στη σύνδεση ή τη συγκέντρωση των ενεργειών των πλανητών. Είναι κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου.

Στην αρχαία μυθολογία, η Αφροδίτη ήταν η θεά της αγάπης και της ομορφιάς, γι’ αυτό και σαν πλανήτης κυβερνάει τις δυνάμεις της έλξης. Είναι ο πλανήτης της καρποφορίας και της παραγωγικότητας και αντιπροσωπεύει τον καθαρισμό, την αρμονία, την αγάπη, την ομορφιά και την καλλιτεχνική δυνατότητα.. Τα άτομα που κυβερνιούνται από την Αφροδίτη είναι αρκετά κοινωνικά. Τροποποιεί τις ιδιορρυθμίες του χαρακτήρα ώστε να μην είναι ενοχλητικές. Μας κάνει να εκτιμούμε τα σημαντικά της ζωής, τις σχέσεις και τα ρομαντικά ιδανικά. Η Αφροδίτη επιδιώκει την τελειότητα μέσω της ενότητας, που την εμφανίζει με τη φυσική επιθυμία μας για συντροφικότητα και μας παρουσιάζει πως εκφράζουμε την αγάπη, αλλά και πως θέλουμε να τη λάβουμε από τους άλλους. Είναι κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού.

Ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου και σαν πλανήτης συμβολίζει την επιθετική φύση μας. Αντιπροσωπεύει το πώς διεκδικούμε τα πράγματα που θέλουμε,  πώς υπερασπίζουμε την ανεξαρτησία και τα πιστεύω μας όταν είμαστε κάτω από την επίθεση. Ο Άρης είναι το συμπλήρωμα της Αφροδίτης, γι’ αυτό και οι δύο μαζί φτιάχνουν τους μηχανισμούς της επιθυμίας και της έλξης. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τη δράση, την ενέργεια, το θάρρος, τον αυθορμητισμό αλλά και τις πιο πρωτόγονες και επιθετικές ωθήσεις μας. 
Οι άνθρωποι που κυβερνιούνται από τον Άρη είναι υπερβολικά φιλόδοξοι, θετικοί, και αγαπούν την εξουσία. Είναι αρκετά εφευρετικοί, γίνονται καλοί σχεδιαστές, διευθυντές και έχουν ένα δικό τους τρόπο να φέρνουν σε πέρας ότι αναλάβουν. Ο Άρης προτρέπει να μην είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε κάτι αν δεν πρόκειται να ωφεληθούμε οι ίδιοι. Όταν αναλαμβάνει το εγώ μας, προσπαθούμε να αποδείξουμε την αξία μας, αλλά αν θέλουμε να ευεργετηθούμε θα πρέπει να το κρατάμε πίσω. Είναι κυβερνήτης του Κριού.

Στην αρχαία μυθολογία, Δίας αναφέρθηκε ως "βασιλιάς των Θεών" επίσης γνωστός ως Ζευς. Συμβολίζει όλες τις μορφές αύξησης, επέκτασης, ευημερίας και αφθονίας, περιλαμβανομένων και τις πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Παρουσιάζει που θα υπάρξει αφθονία στη ζωή ενός ατόμου και συνδέεται με την καλή τύχη. Κυβερνάει το σημείο του εγκεφάλου μας που μας φέρνει σε επαφή με την πνευματικότητά μας.
Είναι ημερήσιος πλανήτης που ακτινοβολεί ζεστασιά, γενναιοδωρία και αγάπη σαν τον ήλιο. Μας δίνει αισιοδοξία και είναι υπεύθυνος για το ξέσπασμα των περιορισμών μας και την εξερεύνηση του νέου εδάφους. Μας πείθει πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε οποιοδήποτε πράγμα θέλουμε, αλλά παράλληλα μας κάνει επιρρεπείς στην υπερβολή και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους άλλους.
Ο Δίας είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία, οι νέες εμπειρίες και πληροφορίες και η εξερεύνηση της φυσικής, διανοητικής και πνευματικής μας κατάστασης. Συμβάλλει στην αίσθηση χιούμορ και της διασκέδασής μας, καθώς έχει μια εύθυμη και αισιόδοξη άποψη του κόσμου και ως αποτέλεσμα της απόλυτης και ακλόνητης πίστης του στην τελειότητα του κόσμου μας, δεν πρέπει να ανησυχούμε για τίποτα. Είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη.

Ο Κρόνος είχε την χειρότερη φήμη στην αστρολογία επειδή ήταν ελάχιστα κατανοητός. Οι αρχαίοι τον αποκαλούσαν «επιβλαβή» και τον συνέδεαν με ότι κακό γινόταν στη ζωή.
Όμως, είναι απαραίτητος γιατί είναι πολύτιμος «δάσκαλος» αφού μπορεί να μας διδάξει τις συνέπειες των ενεργειών μας και την προσωπική δικαιοσύνη. Μέσω της επιρροής του Κρόνου μαθαίνουμε, αλλά όχι πάντα εύκολα. Η ουσία του Κρόνου είναι ο περιορισμός και όλες οι μορφές ευθύνης από μεμονωμένο σε κοινωνικό. Αναφέρεται συχνά ως "μεγάλος κατασκευαστής στόχου".
Ο Κρόνος είναι όπως ένας δάσκαλος που ο καθένας μίσησε, αλλά στο τέλος από αυτόν μάθαμε τα περισσότερα.
Τα μαθήματα του Κρόνου είναι μερικά από τα σκληρότερα για μας, αν και αστρολογικά δεν γινόμαστε ενήλικοι αν δεν έχουμε δοκιμάσει έναν πλήρη κύκλο του, ο οποίος συμβαίνει σε περίπου 29-30 έτη.
Μας οδηγεί στο να μάθουμε πώς να ανακαλύψουμε τα όρια και τους περιορισμούς μας, πως πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για τις ζωές μας και τις ενέργειές μας. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την αρχή των αριθμών, που ο κάθε ένας θέτει τους κανόνες και τους περιορισμούς μας. Η πρώτη εμπειρία προέρχεται από τους γονείς μας, που μας αποτρέπουν από να κάνουμε πράγματα που θέλουμε. Βέβαια, σαν παιδιά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι γονείς μας, απλά μας προστατεύουν από το να ζημιωθούμε και ανεξάρτητα από το πόσο δυσάρεστα το βιώνουμε, η εμπειρία της αφήγησης μας απελευθερώνει. Καθορίζει τι δεν είμαστε και αυτό μας βοηθά στη συνέχεια να ανακαλύψουμε τι είμαστε αληθινά. Μας μαθαίνει ποιοι τύποι συμπεριφορών είναι κατάλληλοι και ποιο είδος περιμένουν οι άλλοι από εμάς. Είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου.

Η ενέργεια του Ουρανού είναι η λάμψη του φωτισμού με το συχνά καταστρεπτικό αντίκτυπο. Συμβολίζει το απροσδόκητο, το στιγμιαίο και την πλήρης αποδιοργάνωση. Συνδέεται με τις ξαφνικές αλλαγές και τα γεγονότα για τις οποία δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση και ανατρέπουν τη ζωή μας μέσα σε μια στιγμή.  
Είναι εξίσου αρμόδιος για τα ατυχήματα και τα θαύματα, και συχνά η διαφορά μεταξύ των δύο είναι οι προοπτικές.
Εάν έχουμε μάθει να κυριαρχούμε στην ενέργεια του Κρόνου και να  κρατάμε τους κανόνες, όταν έρχεται ο Ουρανός και εκτινάσσει τα πράγματα, μπορούμε να έχουμε μια αναζωογονητική εμπειρία. Γι’ αυτό ο Ουρανός συνδέεται με την ελευθερία και την απελευθέρωση. Εάν παραμένουμε προσκολλημένοι στις ιδέες σας ακόμα και αν πλέον δε μας εξυπηρετούν, η εμφάνιση του Ουρανού μας δίνει την αίσθηση ότι όλα τερματίζονται και γι’ αυτό συνδέεται συχνά με τις απρόβλεπτες καταστροφές.
Μας διδάσκει να είμαστε εύκαμπτοι και ανοικτοί στην αλλαγή, καθώς οι τοίχοι του κόσμου μας μπορεί να αρχίσουν να ραγίζουν και να πέφτουν κάτω. Εάν δεν είμαστε συνδεμένοι με αυτούς τους τοίχους, ο Ουρανός μας χαρίζει ελευθερία, αν όμως τους χρησιμοποιούσαμε μπορεί να περάσουμε μια άσχημη εμπειρία. Είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου.

Ο Ποσειδώνας είναι ο δεύτερος εξωτερικός πλανήτης. Είναι ο δυσκολότερος πλανήτης για να περιγράψουμε, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυβερνάει την παραίσθηση ή την αυταπάτη, τα όνειρα, τα μυστικά θέματα και τη σύγχυση. Είναι η αλήθεια που ξέρουμε, αλλά  δεν αντιλαμβανόμαστε για να είμαστε πραγματικοί, άρα δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μια παραίσθηση. 
Η ενέργεια του Ποσειδώνα αρνείται εντελώς τα όρια και τα πιστεύω και τα διαλύει. Ως επί το πλείστον, δοκιμάζουμε τις διαφορετικές πτυχές Ποσειδώνα υπό τη μορφή της παραίσθησης, της φαντασίας, και της διαφυγής. Στα άτομα που δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τον Ποσειδώνα γίνονται συχνά εξαρτώμενα των ναρκωτικών και του οινοπνεύματος. Η εποικοδομητικότερη επαφή μαζί του μπορεί να οδηγήσει σε ταλέντο στη μουσική, το χορό, τη φωτογραφία, καθώς και πνευματικότητα στις θρησκευτικές αναζητήσεις.
Για το πόσο καλά μπορούμε να χειριστούμε την ενέργειά του, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το επίπεδο κυριότητάς μας με την ενέργεια του Κρόνου. Συνδέεται με τη μυστική και πνευματική εμπειρία, καθώς και με τις ψυχικές δυνατότητες. Σε ένα κοινωνικό επίπεδο, αντιπροσωπεύει τα συλλογικά όνειρα, τις επιθυμίες και τις ελπίδες. Τα άτομα που έχουν πλανήτη τους τον Ποσειδώνα, αρχίζουν να διαμορφώνουν το συλλογικό όνειρο, να του δίνουν τη μορφή και να το φέρνουν στο επίπεδο συνειδητής συνειδητοποίησης. Είναι ο κυβερνήτης των Ιχθύων.

Ο Πλούτωνας είναι ο τελευταίος εξωτερικός πλανήτης. Ανακαλύφθηκε στις 12 Μαρτίου 1930. Όλοι οι άλλοι πλανήτες έχουν μελέτες εκατοντάδων ετών μελέτης, ενώ οι μελέτες για τον Πλούτωνα είναι περιορισμένες καθώς μένει σε ένα αστερισμό από 14 έως 30 έτη. Θεωρείται πως είναι ο μεγάλος μετασχηματιστής, αφού διώχνει το παλιό και το αντικαθιστά με το νέο. Είναι ο πιο αργός κινούμενος πλανήτης, που παίρνει πάνω από 248 έτη για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο και έχει επιπτώσεις στην αληθινή φύση μας.
Σύμφωνα με αστρολογικές μελέτες, αντιπροσωπεύει τη διαδικασία του θανάτου και της αναγέννησης και την τελευταία απειλή στο εγώ επειδή το εξαλείφει εξ ολοκλήρου.
Ο Ουρανός εκτινάσσει στα ύψη το «εγώ», ο Ποσειδώνας το αρνείται, ενώ ο Πλούτωνας είναι ο τελικός θάνατος του «εγώ». Ο Πλούτωνας είναι η πιο ενιαία καταστρεπτική δύναμη στον κόσμο μας,  η δύναμη της απεριόριστης αγάπης. Ακόμα και αν φαίνεται παράξενο πως μπορεί μια απεριόριστη αγάπη να μια καταστρεπτική δύναμη, η απάντηση είναι ότι η αγάπη είναι εξαιρετικά ισχυρή και τόσο έντονη ου καμία παραίσθηση δεν μπορεί να της αντισταθεί. Ο Πλούτωνας μπορεί να καταστήσει τους τοίχους της ζωής μας διαφανείς έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε ότι οι πεποιθήσεις μας δεν είναι τόσο πραγματικές.
Ο Πλούτωνας αρχίζει πάντα με την καταστροφή των θεμελιωδών αντιλήψεων για την πραγματικότητά μας, αλλά μας παρουσιάζει τους τομείς των ζωών μας όπου θα πρέπει να μάθουμε να παραδίνουμε τον έλεγχο για να επιτρέψουμε τον πλήρη μετασχηματισμό μας. 
Είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού.