Social Icons

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Η ανθρώπινη μελέτη στη σχέση του με τα με τα ουράνια σώματα και πιο συγκεκριμένα με τους πλανήτες, γέννησε την Αστρολογία που εξετάζει και αναλύει τις επιδράσεις των ουρανίων σωμάτων επάνω σε εγκόσμια θέματα.
Κάθε άνθρωπος είναι δημιουργός του εαυτού του  και το μέλλον του είναι αποτέλεσμα του τωρινού τρόπου ζωής του η οποία διαμορφώθηκε από παρελθόντες καταστάσεις. Άρα η αστρολογία μας διδάσκει ποιες συγκεκριμένες αιτίες παράγουν κάποιους συνδυασμούς. 

Ξεκίνησε να ασκείται από την εποχή που υπήρχαν οι πρωτόγονοι, αφού προγραμμάτιζαν τι θα κάνουν με τις κινήσεις του ήλιου, της Σελήνης και των άστρων. Με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να μελετούμε και τους υπόλοιπους πλανήτες.



Στην Αστρολογία ο Ζωδιακός Κύκλος, χωρίζεται σε 12 ίσα τμήματα, στα γνωστά σε όλους μας ζώδια και η διαίρεση αυτή προήλθε από τους 12 ημερολογιακούς μήνες. Ανά μήνα η διαδρομή του ήλιου καλύπτει διαφορετικό ζώδιο.
Τα ζώδια χωρίζονται σε 4 ομάδες που ονομάζονται στοιχεία:
Στο στοιχείο της Φωτιάς που αντιπροσωπεύει τη δράση, την ενεργητικότητα και την έμπνευση, ανήκουν ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης.
Στο στοιχείο της Γης που αντιπροσωπεύει την πρακτικότητα, τη μορφοποίηση και την εφαρμογή, ανήκουν ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερος.
Στο στοιχείο του Νερού που αντιπροσωπεύει το πάθος και το συναίσθημα, ανήκουν ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθείς.
Στο στοιχείο του Αέρα που αντιπροσωπεύει τη διανόηση και την επικοινωνία, ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Επίσης, τα ζώδια χωρίζονται και ανάλογα την ιδιότητά τους σε Παρορμητικά, Σταθερά και Μεταβλητά.
Τα παρορμητικά Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως, έχουν υπεροχή και αρέσκονται στην αρχηγία. Εκφράζουν την ώθηση, την παρόρμηση, τη δράση και την πρωτιά για αυτό και συνδέονται και με τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια που δείχνουν την αλλαγή των εποχών.
Τα σταθερά Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος, έχουν πείσμα και οργάνωση. Εκφράζουν τη σταθεροποίηση και έρχονται να παγιώσουν τις ενέργειες των προηγούμενων.
Τα μεταβλητά Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες, έχουν αστάθεια αλλά προσαρμογή στην επικοινωνία. Εκφράζουν το μεταβατικό στάδιο της προετοιμασίας για το επόμενο πρωτεύον παρορμητικό ζώδιο ώστε να συνεχιστεί ο κύκλος.